E-novice

Osnovna šola / latinščina

Iskanje: razred predmet
Razvrsti po: datumu objave abecedi

Minimus secundus

Latinščina – gremo naprej

Barbara Bell; prevod in priredba Uroš Martinčič

učbenik

Minimus secundus je nadaljevanje učbenika za latinščino Minimus. Namenjen je učencem, ki se bodo osnov latinskega jezika učili ob učbeniku Minimus.
Tudi v drugem zvezku spremljamo Miškovo družino. Družina se mora preseliti v Akvilejo, Julij se odpravi v vojsko, člane družine pretresajo novice od blizu in daleč, proslavljajo rojstvo dvojčkov in žalujejo zaradi prijateljeve smrti. Sužnjo Pandoro osvobodi družinski prijatelj Barat in se nato z njo poroči. Mišek spremembam najprej ni naklonjen, vendar se omehča, brž ko spozna ljubko Miško. Takrat se mu zazdi prijaznejša tudi muca Bajsa.

več »

Minimus

Latinščina – prvi koraki

Barbara Bell; prevod in priredba Uroš Martinčič

učbenik

Učbenik za začetno učenje latinščine Minimus je za slovenski učbeniški trg velika novost. Prvič je na voljo priročnik za učenje latinščine, napisan posebej za mlajše učence, česar se bodo nedvomno razveselili tudi starši, ki se zavedajo številnih prednosti klasične omike za svoje otroke.
Učbenik Minimus ni delo domačih avtorjev, temveč smo na pobudo učiteljev latinščine na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja v naš prostor »presadili« enega izmed najbolj priljubljenih učbenikov latinščine na angleškem govornem področju. Minimus, prikupni mišek iz Vindolande, je v svet latinščine in rimske kulture popeljal že na stotisoče otrok, zato ne dvomimo, da se bo prikupil tudi našim otrokom.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.