E-novice

Novica

Z izidom delovnega zvezka Ste jo videli že, srno? je zaokrožen učbeniški komplet za naravoslovje v 7. razredu

03.08.2017

Poleg strokovnega dela z učbenikom Ste jo videli že, srno? in samostojnega raziskovanja z Naravoslovnim dnevnikom je zdaj omogočeno tudi še bolj poglobljeno spoznavanje snovi, ki ga lahko učencem nudi samo uporaba delovnega zvezka. Izšel je namreč delovni zvezek Ste jo videli že, srno? za naravoslovje v 7. razredu. V njem so naloge za ponavljanje in utrjevanje snovi in še okoli 50 dejavnosti, ki so opremljene z opisom postopka njihove izvedbe. Delovni zvezek vsebuje tudi aktivacijsko kodo za dostop do brezplačne uporabe i-učbenika. Tega bogatijo številne zanimive multimedijske vsebine – videoposnetki, 3D-modeli in interaktivna orodja.
V začetku novega šolskega leta bodo na naših spletnih straneh na voljo tudi rešitve.

Staša Tome, Blanka Ravnjak, Saša A. Glažar, Robert Repnik

Ste jo videli že, srno?

objavljeno v rubriki: Novo za šolo

Sorodne novice

na vrh strani

13.07.2012

Mišek Minimus je malo zrasel in vabi k novim dogodivščinam rimske družine »

Ste pripravljeni, da gremo naprej?
Saj res, počitnice so, in najbrž vam še na misel ne pride, da bi vzeli v roke knjigo, ki se ji reče učbenik. Ta čas gulijo učbenike predvsem tisti, ki se pripravljajo na popravni izpit.
Toda Minimus in Minimus secundus sta drugačna učbenika. Zagotovo sta prva učbenika latinščine pri nas, ki sta namenjena otrokom. Pri Modrijanu se namreč predlogu, naj za slovenski knjižni trg pripravimo učbeniški komplet svetovno znane avtorice Barbare Bell Minimus, nismo mogli upreti, čeprav slovenska osnovna šola še ni odkrila preštevilnih prednosti, ki jih prinašata zgodnje učenje latinščine ter spoznavanje rimske in grške kulture.

objavljeno v rubriki: Novo za šolo

23.05.2012

Geografija Slovenije – nov učbeniški komplet za geografijo v 9. razredu že na voljo »

Pri založbi Modrijan smo Sodobni svet, svoj prvi geografski učbeniški komplet – namenjen je bil sedmošolcem – izdali leta 1997. Sledila sta še dva učbeniška kompleta: Živim v Evropi za 6. in Živim v Sloveniji za 8. razred. Ob prehodu osnovnih šol na devetletko pa je geografija »pridobila« še en razred in se odtlej poučuje od 6. do 9. razreda. Pri Modrijanu smo takrat iz obstoječih, v šolah odlično sprejetih geografskih učbeniških kompletov zasnovali novo vertikalo: Moja prva geografija (za 6. razred), Spoznavamo Evropo in Azijo (za 7. razred), Spoznavamo Afriko in Novi svet (za 8. razred) ter Živim v Sloveniji (za 9. razred). V učbenike smo vsa leta ponatisov vnašali vsebinske posodobitve, ki so jih terjale politične spremembe v svetu (npr. spremembe državnih meja, nastajanje novih držav in podobno) ter stalno spreminjajoča se družbena statistika (npr. podatki o številu prebivalcev ipd.).

objavljeno v rubriki: Novo za šolo

12.05.2012

Izšla prenovljena Modrijanova učbeniška kompleta za družbo v osnovni šoli »

Založba Modrijan je svoja prva učbeniška kompleta za družbo v 4. in 5. razredu z naslovoma Tu sem doma 1 in Tu sem doma 2 izdala že leta 1996. Po zaključku kurikularne prenove leta 1998 in ob postopnem prehajanju slovenskih šol na devetletko je leta 2002 izdala nova učbeniška kompleta istih avtoric – Maje Umek in Olge Janša Zorn – ter ju poimenovala Družba in jaz 1 in Družba in jaz 2. Kompleta sta kasneje zaradi družbenih sprememb v naši državi in svetu doživela nekaj manjših vsebinskih popravkov, ki se nanašajo na spremembe osnovnih statističnih podatkov, občinskih meja in podobno, podoba pa je ostala nespremenjena. Enako velja tudi za Modrijanov atlas Družba in jaz, ki je prvič izšel leta 2004 in je bil zaradi velike priljubljenosti do danes že večkrat ponatisnjen.

objavljeno v rubriki: Novo za šolo

13.04.2012

Prvi koraki v učenju latinščine in klasične kulture z učbenikom Minimus »

Ste decembra 2010 tudi vi osupnili ob novici o rezultatih mednarodne raziskave PISA o bralni pismenosti, ki je razkrila, da so naši učenci komajda podpovprečno »bralno pismeni«? Osupnil je tudi takratni šolski minister in se pri priči, kak dan ali dva po tistem, ko so tako rekoč vsi mediji objavili vest o poraznem izidu testiranja za našo šolajočo se mladino, zavzel za možnost uvedbe latinščine kot obveznega učnega predmeta v osnovne šole in gimnazije. Po mnenju nekdanjega ministra »bi s tem povečali disciplino v mišljenju in prispevali k dvigu bralne pismenosti«. To novico z dne 10. 12. 2010 lahko še danes berete na spletni strani Mizksa, prenovljenega veleportala za izobraževanje, šport, kulturo, znanost …

objavljeno v rubriki: Novo za šolo

14.03.2012

Priloge k Modrijanovim učbenikom za likovno vzgojo že na voljo – in to brezplačno »

Spoštovane učiteljice, spoštovani učitelji likovne vzgoje, naše učbenike Spoznajmo likovni svet Borka Tepine boste lahko v skoraj nespremenjeni obliki pri pouku likovne vzgoje uporabljali tudi v prihodnje. Vsi učbeniki, od 6. do 9. razreda, so namreč že potrjeni po prenovljenem učnem načrtu, dodali smo jim le kratke priloge, v katerih je nekaj dodatnih vsebin s področja informacijske tehnologije.

objavljeno v rubriki: Novo za šolo

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.