E-novice

Novica

Založba Modrijan na Slovenskem knjižnem sejmu 2017. – Vabljeni k obisku ter ogledu in nakupu naših knjig

20.11.2017

V sredo, 22. novembra, odpira vrata 33. Slovenski knjižni sejem, največja in daleč najpopularnejša slovenska knjižna prireditev letos. Med razstavljavci in prodajalci knjig je tudi založba Modrijan, tudi tokrat z zajetnim kupom zanimivih knjižnih novosti in veliko izbiro izdaj iz preteklih let. Najdete nas na razstavno-prodajnih prostorih v Veliki sprejemni dvorani in Prvem preddverju CD.

Novosti. Na sejmu si lahko ogledate, potipate, prelistate in kupite okoli 40 novih knjig, ki jih na Slovenskem knjižnem sejmu predstavljamo prvič. Največja in daleč najobsežnejša knjiga je Tito Iva in Slavka Goldsteina. Čisto nove so Na slepem tiru Jožeta Horvata, Jaz, Maja Plisecka, Pod krinko Vladimirja Vauhnika, Zadnjih sto let Dimitrija Rupla in Šest dni v Kataloniji Bojana Brezigarja. Zbirka Bralec se je podaljšala za 9 novih knjig, 7 so jih naši prevajalci prevedli iz norveščine, francoščine, angleščine, portugalščine, španščine, nemščine in makedonščine, dva pa sta slovenska, Babuškin kovček Mirane Likar – prav novembra je ta roman predstavljen v projektu Kritikovo oko – in Permafrost Andreja E. Skubica. V Nostalgiji sta izšli knjigi Resna igra Hjalmarja Söderberga in Radosti in dnevi Marcela Prousta, v Svili pa delca Helle S. Haasse, Javierja Cercasa, Anne Seghers in F. Scotta Fitzgeralda. Nemogoče bo spregledati knjižici Kradi kot umetnik in Pokaži svoje delo! Austina Kleona. Vse Modrijanove novosti najdete v knjižnem katalogu, nekaj izbranih knjig pa si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.

Dogodki. Modrijan je organizator ali soorganizator štirih dogodkov. V petek, 24. 11., ob 13. uri bo v Literarnem klubu Lili Novy predstavitev knjige Šest dni v Kataloniji z gostoma Bojanom Brezigarjem in Milanom Kučanom. Pogovor bo vodil Ervin Hladnik - Milharčič. — V soboto, 25. 11., bomo kar na treh prizoriščih. Ob 12. uri se bo na Pisateljskem odru začel pogovor z avstrijsko pisateljico Katharino Winkler, avtorico romana Modro okrasje. Z gostjo se bo pogovarjala prevajalka romana Ana Jasmina Oseban. Dogodek v okviru mednarodnega projekta »Države v fokusu« prirejata Društvo slovenskih pisateljev in Avstrijski kulturni forum. — Ob 13. uri bo v Literarnem klubu srečanje z dr. Dimitrijem Ruplom, čigar knjiga Zadnjih sto let je izšla tik pred sejmom. Z avtorjem se bo pogovarjal Dejan Steinbuch. — Zvečer, ob 20. uri, prihaja na oder Kluba Cankarjevega doma švicarski pisatelj in dramatik Lukas Bärfuss, avtor romana Koala, z njim pa se bo pogovarjala Tanja Petrič. Literarni večer, ki ga prirejata Slovenski knjižni sejem in Veleposlaništvo Švice, je eden izmed dogodkov »Držav v fokusu«.

Popusti. Vse Modrijanove knjige na Slovenskem knjižnem sejmu so na voljo po posebnih, sejemskih cenah. Knjižne novosti nudimo s popusti do 20 %, popusti pri nakupu starejših izdaj pa segajo celo do 90 %. Posebej naj opozorimo na zbirko Poteze – knjige so ob zaključku izhajanja zbirke na voljo po 3, 9, 12 in 16 € – in na knjige ter komplete, ki jih bo mogoče po sejemskih cenah kupovati še dva meseca po zaprtju sejma. Oglejte si naš katalog!

Šolski program. Na razstavnem prostoru v Veliki sprejemni dvorani boste lahko preizkusili Modrijanovo platformo za e-izobraževanje in se pogovorili z našimi uredniki. Na voljo bo tudi nekaj učbenikov in najnovejši katalog Modrijanove šolske literature.

Obiščite nas vsak dan od srede, 22. novembra, do nedelje, 26. novembra. V sredo in četrtek vas pričakujemo od 9. do 20. ure, v petek in soboto od 9. do 22. ure – to sta najboljša dneva za obisk –, v nedeljo pa začnemo pospravljati že ob 18. uri. Spremljajte nas tudi na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem 2017!

objavljeno v rubriki: SKS

Multimedija

na vrh strani

Sorodne novice

na vrh strani

22.11.2015

31. slovenski knjižni sejem: Modrijan vas pričakuje v Veliki sprejemni dvorani in v Prvem preddverju Cankarjevega doma »

Slovenski knjižni sejem (SKS) je največja in najstarejša slovenska knjižna prireditev in tudi edina, ki na enem mestu povezuje vse, ki smo dejavni v knjižni kulturi: založbe, knjigotržce, knjižnice, tiskarne, ustvarjalce, kritike, bralce, kupce ... 31. SKS poteka od srede, 25., do nedelje, 29. novembra 2015.
Med več kot 100 razstavljavci je tudi založba Modrijan – našli nas boste v Veliki sprejemni dvorani (VSD) in v Prvem preddverju (P1) Cankarjevega doma. Modrijan predstavlja na sejmu okoli 40 knjižnih novosti. Razstavni prostor v VSD boste prepoznali po biografskih in avtobiografskih delih, ki smo jih postavili v ospredje: biografijah Milan Kučan, prvi predsednik Boža Repeta in Piaf, francoski mit Roberta Bellereta, avtobiografskem romanu Pridni sinko Pascala Brucknerja in grafičnem romanu Očetnjava Nine Bunjevac. Poseben prostor smo namenili najnovejšim pa tudi starejšim knjigam francoskih književnikov – »država v fokusu« letošnjega sejma je namreč Francija, zato bo francoski književnosti posvečenih tudi več sejemskih dogodkov.

objavljeno v rubriki: SKS

11.11.2015

Kdo je Milan Kučan? – Pogovorni večer z Božom Repetom, Milanom Kučanom in Mojco Šetinc Pašek v CD »

Božo Repe je Milana Kučana spoznal že v osemdesetih letih, ko je kot mlad zgodovinar delal v Marksističnem centru CK ZKS in je pripravljal doktorsko disertacijo o liberalizmu. Leta 1992, ko je bil Milan Kučan izvoljen za prvega predsednika samostojne Slovenije, je Repe doktoriral in začel predavati občo in slovensko zgodovino po letu 1918 na Pedagoški fakulteti v Mariboru, dve leti pozneje pa tudi na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani. Leta 1996 se je Repe na oddelku redno zaposlil in bil leto zatem izvoljen za izrednega profesorja. Milanu Kučanu se je takrat iztekel prvi mandat, ponovno je kandidiral in predsednikoval do leta 2002. Božo Repe je bil tisto leto izvoljen za rednega profesorja, pri Modrijanu pa je objavil knjigo o Slovencih in razpadu Jugoslavije – za naslov je uporabil že takrat legendarne besede, ki jih je predsednik izrekel 26. junija 1991, čisto na koncu govora ob razglasitvi samostojnosti na slovesnosti na Trgu republike v Ljubljani – Jutri je nov dan. Leta 2015 je Božo Repe objavil knjigo Milan Kučan, prvi predsednik.

Kdo je Milan Kučan? Politik, voditelj slovenskih komunistov, zadnji predsednik Predsedstva Republike Slovenije, prvi demokratično izvoljeni predsednik samostojne Slovenije in zadnji, ki je bil na tej funkciji neprekinjeno deset let, visoki državnik mednarodnega ugleda, mnogo let najbolj priljubljeni slovenski politik, »Slovenec leta« več let zapovrstjo in še leta po upokojitvi ljubljenec medijev, takšnih in drugačnih. Milan Kučan je tudi sin, brat, mož, oče, ded, sodelavec in prijatelj.

objavljeno v rubriki: SKS

06.11.2015

KulinArtfest – Marija Fras, Klemen Košir ter Kruh, pogače in sladice »

Knjiga in (dobra) hrana sta bili vedno dobri prijateljici, prva ob drugi in druga v prvi. Zato ni nobeno naključje, da so kuharske knjige tako zelo priljubljene in pogosto celo »najlepše« – za »najlepšo slovensko knjigo« je bila na Slovenskem knjižnem sejmu največkrat izbrana prav kuharica. Tudi zato je bila odločitev, da se sejemski prostor široko odpre tudi kuharskim knjigam in gastronomiji, več kot dobrodošla. Tako se bo tudi letos vse dni sejma kuhalo v živo in degustiralo na KulinArtfestu.

Ena od gostij KulinArtfesta 2015 bo Marija Fras, avtorica desetih kuharskih knjig, katerim je skupno, da učijo pripravljati tradicionalne jedi severovzhodne Slovenije.

objavljeno v rubriki: SKS

19.11.2013

Dobimo se na 29. slovenskem knjižnem sejmu, ki bo od srede, 20., do nedelje, 24. novembra v Ljubljani »

Leto je naokrog in spet se začenja sejem! Jesenski knjižni sejem v Ljubljani bo letos že devetindvajsetič na široko odprl vrata ljubiteljem knjige in književnih dogodkov, najbolj dobrodošli pa bodo – tako kot vsako leto – kupci. Knjige vas tudi letos čakajo v Cankarjevem domu v središču prestolnice, predstavlja in prodaja pa jih okoli sto razstavljavcev. Sejem traja pet dni – od srede, 20., do nedelje, 24. novembra 2013.

Knjige založbe Modrijan najdete v veliki sprejemni dvorani na velikem razstavno-prodajnem prostoru, kjer bodo na voljo vse knjižne novosti leta 2013. Posebno pozornost si zasluži »Modrijanova knjiga leta« Zgodovina Evrope. Prednaročniška ponudba se je iztekla pred dnevi, ko je knjiga izšla, in če ste jo spregledali ali zamudili, lahko še vedno malo prihranite – na sejmu bo knjiga na voljo z 10-odstotnim popustom. Poglede bo naša stojnica bržkone pritegovala tudi z novimi knjigami iz zbirke Poteze.

objavljeno v rubriki: SKS

14.11.2012

Osemindvajseti Slovenski knjižni sejem – knjižni praznik za založnike, književne ustvarjalce in kupce »

Čeprav ima knjiga svoj svetovni praznik aprila, se slovenski založniki knjigam in njihovim avtorjem, predvsem pa kupcem že desetletja najbolj posvečamo jeseni, ko je v Ljubljani največji ali pravzaprav edini pravi slovenski knjižni sejem. Letos bo že osemindvajsetič, trajal bo pet dni, od srede, 21. novembra, do nedelje, 25. novembra, srečišče knjig, založnikov, književnih ustvarjalcev in kupcev pa je Cankarjev dom, slovensko kulturno in umetniško središče, ki ga gotovo vsakdo pozna – razlog za prvi obisk je bil za marsikoga prav knjižni sejem. Le kateri sejem ima lahko več vsebine? Toda kakor je mogoče prebrati na uradni spletni strani sejma, je letos razstavljavcev manj kot prejšnja leta – našteli smo jih samo 85. Manj bo najbrž tudi knjig, še posebej knjižnih novosti.
Veliki razstavno-prodajni prostor založbe Modrijan najdete v veliki sprejemni dvorani. Modrijan bo kupcem ponudil 60 knjižnih novosti, knjig, ki so na police knjigarn prišle v času od decembra lani do tik pred letošnjim sejmom. Vse novosti bodo na voljo z 10-odstotnim sejemskim popustom, starejše izdaje pa bodo še bistveno cenejše.

objavljeno v rubriki: SKS