E-novice

Novica

Založba Modrijan na Slovenskem knjižnem sejmu 2017. – Vabljeni k obisku ter ogledu in nakupu naših knjig

20.11.2017

V sredo, 22. novembra, odpira vrata 33. Slovenski knjižni sejem, največja in daleč najpopularnejša slovenska knjižna prireditev letos. Med razstavljavci in prodajalci knjig je tudi založba Modrijan, tudi tokrat z zajetnim kupom zanimivih knjižnih novosti in veliko izbiro izdaj iz preteklih let. Najdete nas na razstavno-prodajnih prostorih v Veliki sprejemni dvorani in Prvem preddverju CD.

Novosti. Na sejmu si lahko ogledate, potipate, prelistate in kupite okoli 40 novih knjig, ki jih na Slovenskem knjižnem sejmu predstavljamo prvič. Največja in daleč najobsežnejša knjiga je Tito Iva in Slavka Goldsteina. Čisto nove so Na slepem tiru Jožeta Horvata, Jaz, Maja Plisecka, Pod krinko Vladimirja Vauhnika, Zadnjih sto let Dimitrija Rupla in Šest dni v Kataloniji Bojana Brezigarja. Zbirka Bralec se je podaljšala za 9 novih knjig, 7 so jih naši prevajalci prevedli iz norveščine, francoščine, angleščine, portugalščine, španščine, nemščine in makedonščine, dva pa sta slovenska, Babuškin kovček Mirane Likar – prav novembra je ta roman predstavljen v projektu Kritikovo oko – in Permafrost Andreja E. Skubica. V Nostalgiji sta izšli knjigi Resna igra Hjalmarja Söderberga in Radosti in dnevi Marcela Prousta, v Svili pa delca Helle S. Haasse, Javierja Cercasa, Anne Seghers in F. Scotta Fitzgeralda. Nemogoče bo spregledati knjižici Kradi kot umetnik in Pokaži svoje delo! Austina Kleona. Vse Modrijanove novosti najdete v knjižnem katalogu, nekaj izbranih knjig pa si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.

Dogodki. Modrijan je organizator ali soorganizator štirih dogodkov. V petek, 24. 11., ob 13. uri bo v Literarnem klubu Lili Novy predstavitev knjige Šest dni v Kataloniji z gostoma Bojanom Brezigarjem in Milanom Kučanom. Pogovor bo vodil Ervin Hladnik - Milharčič. — V soboto, 25. 11., bomo kar na treh prizoriščih. Ob 12. uri se bo na Pisateljskem odru začel pogovor z avstrijsko pisateljico Katharino Winkler, avtorico romana Modro okrasje. Z gostjo se bo pogovarjala prevajalka romana Ana Jasmina Oseban. Dogodek v okviru mednarodnega projekta »Države v fokusu« prirejata Društvo slovenskih pisateljev in Avstrijski kulturni forum. — Ob 13. uri bo v Literarnem klubu srečanje z dr. Dimitrijem Ruplom, čigar knjiga Zadnjih sto let je izšla tik pred sejmom. Z avtorjem se bo pogovarjal Dejan Steinbuch. — Zvečer, ob 20. uri, prihaja na oder Kluba Cankarjevega doma švicarski pisatelj in dramatik Lukas Bärfuss, avtor romana Koala, z njim pa se bo pogovarjala Tanja Petrič. Literarni večer, ki ga prirejata Slovenski knjižni sejem in Veleposlaništvo Švice, je eden izmed dogodkov »Držav v fokusu«.

Popusti. Vse Modrijanove knjige na Slovenskem knjižnem sejmu so na voljo po posebnih, sejemskih cenah. Knjižne novosti nudimo s popusti do 20 %, popusti pri nakupu starejših izdaj pa segajo celo do 90 %. Posebej naj opozorimo na zbirko Poteze – knjige so ob zaključku izhajanja zbirke na voljo po 3, 9, 12 in 16 € – in na knjige ter komplete, ki jih bo mogoče po sejemskih cenah kupovati še dva meseca po zaprtju sejma. Oglejte si naš katalog!

Šolski program. Na razstavnem prostoru v Veliki sprejemni dvorani boste lahko preizkusili Modrijanovo platformo za e-izobraževanje in se pogovorili z našimi uredniki. Na voljo bo tudi nekaj učbenikov in najnovejši katalog Modrijanove šolske literature.

Obiščite nas vsak dan od srede, 22. novembra, do nedelje, 26. novembra. V sredo in četrtek vas pričakujemo od 9. do 20. ure, v petek in soboto od 9. do 22. ure – to sta najboljša dneva za obisk –, v nedeljo pa začnemo pospravljati že ob 18. uri. Spremljajte nas tudi na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem 2017!

objavljeno v rubriki: SKS

Multimedija

na vrh strani

Sorodne novice

na vrh strani

27.11.2011

Slovenski knjižni sejem je končan – ali ste kupili kakšno knjigo? »

Če ste zadnje dni spremljali kulturne vsebine v tiskanih in drugih medijih, vam gotovo ni ušlo, da smo imeli v Cankarjevem domu v Ljubljani knjižni praznik leta – 27. slovenski knjižni sejem. Pri Modrijanu upamo, da niste nasedli preštevilnim medijem, ki so izjavljali, da je na sejmu kar 6000 knjižnih novosti – to je ob dejstvu, da se je na sejmu predstavljalo zgolj 100 založnikov, seveda nemogoče. 6000 je le približno število CIP-ov (Kataložnih zapisov o publikaciji), ki so v Sloveniji za najrazličnejše publikacije izdani v enem letu, knjig, ki v enem letu zaidejo v knjigarne in jeseni tudi na knjižni sejem, pa je vsekakor nekajkrat manj in daleč pod številom »več tisoč«, kakor se je zareklo celo predsedniku UO sejma.
Založba Modrijan, ki je glede na število knjig, izdanih v enem letu, ena večjih slovenskih založb, na sejmu že več let predstavlja od 50 do 60 novosti; letos smo jih predstavili 57.

objavljeno v rubriki: SKS

22.11.2011

Obiščite založbo Modrijan na 27. slovenskem knjižnem sejmu »

Od srede, 23. novembra, do nedelje, 27. novembra, bo Cankarjev dom v Ljubljani gostil 27. slovenski knjižni sejem. Založba Modrijan bo k ogledu in nakupu knjig vabila na veliki razstavni prostor v Veliki sprejemni dvorani, kjer bodo na voljo zlasti knjižne novosti leta 2011, in na malo stojnico v Prvem preddverju, kjer bomo ponudili večino Modrijanovega programa in knjige po občutneje nižjih cenah. Razstavni prostor, ki sta ga letos že tretjič zaporedoma opremili Branka Smodiš in Vesna Vidmar, bo v znamenju Vinskih bravur Draga Medveda, prvič pa bo na sejmu razstavljena tudi izjemna biografija Edvarda Kocbeka In stoletje bo zardelo, ki jo je napisal dr. Andrej Inkret.

objavljeno v rubriki: SKS

22.11.2010

Po Modrijanove knjige na Slovenski knjižni sejem v Ljubljano »

Samo še dober teden nas loči do 26. slovenskega knjižnega sejma v Cankarjevem domu v Ljubljani. Za obiskovalce bo odprl vrata v sredo, 1. decembra, in bo vabil med knjige vse do nedelje, 5. decembra.
Ta, za slovenske založnike največji in najpomembnejši domači knjižni praznik vsako leto obdari ljubitelje knjig z obiljem sveže knjižne bere. Najbrž je tudi prav, da ga prirejajo konec leta, saj je sejem izvrstna priložnost, da si priskrbite cenejše knjige za zimsko branje in predvsem za obdarovanje svojih najbližjih, prijateljev, sodelavcev, poslovnih partnerjev. S knjigo kot darilom je tako rekoč nemogoče zgrešiti.

objavljeno v rubriki: SKS

14.11.2010

Knjižni sejem v Cankarjevem domu od 1. do 5. decembra 2010 »

V sredo, 1. decembra, se bo začel 26. slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki ga organizira Združenje knjižnih založnikov pri Zbornici založništva, knjigotrštva, grafične dejavnosti in radiodifuznih medijev GZS.
Na sejmu bo sodelovalo 111 razstavljavcev, prodajno razstavo knjig in drugih izdaj pa bo spremljal bogat program. Gostje z vseh vetrov bodo v Debatni kavarni razmišljali o knjigah, branju in življenju.

objavljeno v rubriki: SKS