E-novice

Novica

Založba Modrijan na Slovenskem knjižnem sejmu 2017. – Vabljeni k obisku ter ogledu in nakupu naših knjig

20.11.2017

V sredo, 22. novembra, odpira vrata 33. Slovenski knjižni sejem, največja in daleč najpopularnejša slovenska knjižna prireditev letos. Med razstavljavci in prodajalci knjig je tudi založba Modrijan, tudi tokrat z zajetnim kupom zanimivih knjižnih novosti in veliko izbiro izdaj iz preteklih let. Najdete nas na razstavno-prodajnih prostorih v Veliki sprejemni dvorani in Prvem preddverju CD.

Novosti. Na sejmu si lahko ogledate, potipate, prelistate in kupite okoli 40 novih knjig, ki jih na Slovenskem knjižnem sejmu predstavljamo prvič. Največja in daleč najobsežnejša knjiga je Tito Iva in Slavka Goldsteina. Čisto nove so Na slepem tiru Jožeta Horvata, Jaz, Maja Plisecka, Pod krinko Vladimirja Vauhnika, Zadnjih sto let Dimitrija Rupla in Šest dni v Kataloniji Bojana Brezigarja. Zbirka Bralec se je podaljšala za 9 novih knjig, 7 so jih naši prevajalci prevedli iz norveščine, francoščine, angleščine, portugalščine, španščine, nemščine in makedonščine, dva pa sta slovenska, Babuškin kovček Mirane Likar – prav novembra je ta roman predstavljen v projektu Kritikovo oko – in Permafrost Andreja E. Skubica. V Nostalgiji sta izšli knjigi Resna igra Hjalmarja Söderberga in Radosti in dnevi Marcela Prousta, v Svili pa delca Helle S. Haasse, Javierja Cercasa, Anne Seghers in F. Scotta Fitzgeralda. Nemogoče bo spregledati knjižici Kradi kot umetnik in Pokaži svoje delo! Austina Kleona. Vse Modrijanove novosti najdete v knjižnem katalogu, nekaj izbranih knjig pa si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.

Dogodki. Modrijan je organizator ali soorganizator štirih dogodkov. V petek, 24. 11., ob 13. uri bo v Literarnem klubu Lili Novy predstavitev knjige Šest dni v Kataloniji z gostoma Bojanom Brezigarjem in Milanom Kučanom. Pogovor bo vodil Ervin Hladnik - Milharčič. — V soboto, 25. 11., bomo kar na treh prizoriščih. Ob 12. uri se bo na Pisateljskem odru začel pogovor z avstrijsko pisateljico Katharino Winkler, avtorico romana Modro okrasje. Z gostjo se bo pogovarjala prevajalka romana Ana Jasmina Oseban. Dogodek v okviru mednarodnega projekta »Države v fokusu« prirejata Društvo slovenskih pisateljev in Avstrijski kulturni forum. — Ob 13. uri bo v Literarnem klubu srečanje z dr. Dimitrijem Ruplom, čigar knjiga Zadnjih sto let je izšla tik pred sejmom. Z avtorjem se bo pogovarjal Dejan Steinbuch. — Zvečer, ob 20. uri, prihaja na oder Kluba Cankarjevega doma švicarski pisatelj in dramatik Lukas Bärfuss, avtor romana Koala, z njim pa se bo pogovarjala Tanja Petrič. Literarni večer, ki ga prirejata Slovenski knjižni sejem in Veleposlaništvo Švice, je eden izmed dogodkov »Držav v fokusu«.

Popusti. Vse Modrijanove knjige na Slovenskem knjižnem sejmu so na voljo po posebnih, sejemskih cenah. Knjižne novosti nudimo s popusti do 20 %, popusti pri nakupu starejših izdaj pa segajo celo do 90 %. Posebej naj opozorimo na zbirko Poteze – knjige so ob zaključku izhajanja zbirke na voljo po 3, 9, 12 in 16 € – in na knjige ter komplete, ki jih bo mogoče po sejemskih cenah kupovati še dva meseca po zaprtju sejma. Oglejte si naš katalog!

Šolski program. Na razstavnem prostoru v Veliki sprejemni dvorani boste lahko preizkusili Modrijanovo platformo za e-izobraževanje in se pogovorili z našimi uredniki. Na voljo bo tudi nekaj učbenikov in najnovejši katalog Modrijanove šolske literature.

Obiščite nas vsak dan od srede, 22. novembra, do nedelje, 26. novembra. V sredo in četrtek vas pričakujemo od 9. do 20. ure, v petek in soboto od 9. do 22. ure – to sta najboljša dneva za obisk –, v nedeljo pa začnemo pospravljati že ob 18. uri. Spremljajte nas tudi na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem 2017!

objavljeno v rubriki: SKS

Multimedija

na vrh strani

Sorodne novice

na vrh strani

13.11.2017

Katharina Winkler, avtorica romana Modro okrasje, na Slovenskem knjižnem sejmu v soboto, 25. 11., na Pisateljskem odru »

Modro okrasje (Bralec 110) je prvenec avstrijske avtorice Katharine Winkler (roj. 1979). Zgodba je pretresljiva in neprizanesljiva kritika družinskega nasilja, kakršno je vse prepogosto ovito v neprediren oklep patriarhalnih, religijskih ali etničnih ›tradicionalnih‹ praks. Da se te dogajajo na številnih koncih sveta, nas iz razumljivih razlogov praviloma ne prizadeva pretirano: toda Winklerjeva približa tak družbeni eksces iz bližnjih civilizacijskih krogov in ga usidra naravnost v sredo Evrope. S tako učinkovitim kontrastom kričeče opozori na celoto medčloveških odnosov, ne le tistih, ki so nepredušno skriti v ›družinskem krogu‹, ampak tudi že vseh osnovnih med spoloma, med generacijami, med različnimi etničnimi, kulturnimi in religijskimi skupnostmi.

objavljeno v rubriki: SKS

23.10.2017

Zbirka Poteze je zaključena – vabljeni na veliko razprodajo od 23. oktobra 2017 do 31. januarja 2018 »

Literatura, glasba, ples, film, slikarstvo, arhitektura in zgodovinske prelomnice – o vsem tem pišejo Poteze. Veliki književniki in drugi umetniki – o sebi in o drugih ...

Kako do Potez?

● 14 knjig lahko kupite v naši spletni trgovini in v spletni knjigarni Bukla

● obiščite Slovenski knjižni sejem (od 22. do 26. novembra 2017), kjer lahko izbirate med vsemi 24 naslovi, ki so na zalogi

● pišite na naslov prodaja@modrijan.si

● pokličite brezplačno telefonsko številko 080 23 64 ali Modrijanov klicni center na 01 430 57 34

● obiščite nas na Poljanski cesti 15 v Ljubljani (od 8. do 15. ure)

● knjige so na voljo tudi v Modrijanovi knjigarni na Cankarjevem trgu 17 v Škofji Loki

objavljeno v rubriki: SKS

22.11.2016

Slovenski knjižni sejem – največji praznik slovenske knjige, avtorjev in prevajalcev, založnikov in knjigotržcev, predvsem pa bralcev in kupcev »

Slovenski knjižni sejem (SKS), ki vsako leto zadnje novembrske dneve privabi v Cankarjev dom v Ljubljani na tisoče obiskovalcev iz vse Slovenije, je največja slovenska knjižna prireditev in pravzaprav edina pri nas, ki hkrati pod eno streho gosti knjižne ustvarjalce, založnike in knjigotržce, bralce in kupce knjig. Sejem organizira Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS v sodelovanju s Cankarjevim domom – njegov »hram« je neprekinjeno od leta 1981 –, letošnja prireditev pa je že dvaintrideseta po vrsti. 32. SKS odpira vrata obiskovalcem v sredo, 23. novembra, zadnji dan sejma je nedelja, 27. november.

Založba Modrijan se na 32. SKS predstavlja tako v Veliki sprejemni dvorani (VSD) kakor v Prvem preddverju (P1) Cankarjevega doma. Razstavno-prodajni prostor v VSD je namenjen predvsem knjižnim novostim in drugim novejšim izdajam, v posebnem kotičku pa bomo predstavili tudi nove i-učbenike. V prostoru v P1 bo mogoče poleg novosti kupiti tudi številne starejše knjige.

Modrijanova največja in najpomembnejša izdaja tega leta je Slovenska zgodovina, monumentalno zgodovinopisno delo treh uglednih znanstvenikov in profesorjev – Petra Štiha, Vaska Simonitija in Petra Vodopivca – v dveh zajetnih knjigah.

objavljeno v rubriki: SKS

17.11.2016

»Konji so bili moji Padli, konji, ki zbrani med večernimi brezami zamišljeno prežvekujejo med grobovi.« – P. Rumiz »

Paolo Rumiz (1947) je italijanski novinar in pisatelj. Kljub temu da prihaja iz Trsta in da je objavil okoli dvajset knjig, njegovega dela v slovenskem prevodu nismo imeli priložnosti brati vse do danes, do izida knjige Kot konji, ki spijo stoje. Prevedel jo je Matej Venier.

Knjiga nosi posvetilo »Dedoma, ki ju nikoli nisem poznal«. Rumiz se namreč po sledeh svojih dedov, vojakov na ruski (vzhodni) fronti, odpravi z vlakom v Galicijo, na mitsko vzhodno mejo nekdanjega cesarstva, ki si jo danes delita Poljska in Ukrajina. Sledi poti 97. polka avstro-ogrske vojske, ki je leta 1914 z vlaki krenil iz Trsta proti Rusiji, da bi sodeloval v veliki moriji, ki so ji rekli Svetovna vojna. Rumiz je za tržaškimi in goriškimi naborniki odpotoval v kraje, ki so izginili iz sodobnih zemljevidov. »Galicija, Lodomerija in Bukovina. To je zadnja meja cesarstva, vzvalovana Finis Terrae, ki se razpira onkraj karpatske gorske verige, neznansko prostranstvo konjev, ognjev in kmetov. Ostanek včerajšnjega sveta, ki ga je besnilo stoletja izbrisalo z zemeljske oble.«

objavljeno v rubriki: SKS

28.11.2015

Med devetimi nominirankami za nagrado Mira 2015 je tudi pisateljica in prevajalka Maja Novak »

V sredo, 25. novembra, so na Pisateljskem odru Slovenskega knjižnega sejma razglasili 9 nominirank za nagrado Mira, ki jo podeljuje Ženski odbor Slovenskega centra PEN ženskam za »izjemne dosežke na področju literarne ustvarjalnosti in celostne osebne drže«.
Med nominirankami je tudi pisateljica, prevajalka in kolumnistka Maja Novak, ki jo je za nagrado predlagala založba Modrijan. Maja Novak se zadnja leta ukvarja predvsem s prevajanjem in publicistiko ter manj s pisateljevanjem. Prevaja iz angleščine, francoščine, italijanščine, srbščine in hrvaščine, tako knjige za odrasle kakor za otroke in mladino, tako leposlovna kot stvarna dela. Lani je strokovna komisija za Sovretovo nagrado njen prevod romana Tema Johna Mcgaherna razglasila za enega izmed treh najuspešnejših prevodov leta.

objavljeno v rubriki: SKS