E-novice

Novica

Nova Modrijanova knjigarna – vabljeni na Poljansko 15 v Ljubljani! Na voljo vse knjige založbe Modrijan.

23.08.2018

 

Založba Modrijan ima novo pridobitev!

Z današnjim dnem je v prostorih založbe Modrijan na Poljanski cesti 15 v Ljubljani na stežaj odprla svoja vrata prava mala knjigarna. Toda majhna je le po površini, medtem ko ponuja zelo veliko. V njej boste namreč našli vse knjige založbe Modrijan.

Še bolj je razveseljivo to, da boste samo v prostorih naše nove knjigarne lahko kupili nekatere Modrijanove knjige po posebej ugodnih cenah. Kot darilo ob odprtju smo za vas izbrali lepo število različnih naslovov zadnjih izvodov knjig, tako leposlovja kot strokovne literature, ki so vam na voljo za ceno ene dobre kave – za pičla 2 evra.

Vsak mesec bomo v svoji novi knjigarni pripravljali tudi ekskluzivne akcijske ponudbe, ki jih bo pametno spremljati.

 

Vabljeni na obisk naše nove knjigarnice na Poljanski cesti 15!

 

objavljeno v rubriki: Predstavljamo

Sorodne novice

na vrh strani

14.09.2015

O prostozidarstvu na Slovenskem z Matevžem Koširjem in Petrom Vodopivcem v Škofji Loki – Knjigokup 2015 »

Prostozidarstvo, imenujemo ga tudi framasonstvo, je gibanje, ki je izšlo iz tradicije srednjeveških kamnoseških bratovščin, ki se je formaliziralo leta 1717 v Veliki Britaniji in se naglo širilo po Evropi in v Ameriko. Prostozidarstvo poudarja obče moralne norme, pri čemer na prvo mesto postavlja strpnost med različno mislečimi. Teži k oblikovanju »harmoničnih«, bolj človeških in socialno pravičnejših odnosov. Prostozidarstvo je kmalu po svojem nastanku postalo precejšnja fascinacija tako za tiste, ki so vstopali vanj in seveda niso bili le aristokrati, umetniki in politiki, še bolj pa za tiste, ki so videli v njem neskončen vir najrazličnejših zarot. Mnogokrat se v javnosti pojavljajo trditve, da naj bi bili prostozidarji odgovorni za večino svetovnih zarot, organizirali naj bi francosko revolucijo, sprožili prvo svetovno vojno, prinesli boljševizem v Rusijo, obvladovali newyorško borzo, stali za atentatoma na Aleksandra Karađorđevića in Franca Ferdinanda.
Redki dosedanji prikazi o slovenskih prostozidarjih so zvečine publicistične narave. Zgodovina prostozidarstva na Slovenskem, monografija zgodovinarja dr. Matevža Koširja pa je prvi celovit, na obsežnem arhivskem gradivu in kritični zgodovinopisni literaturi temelječ oris od njegovih začetkov do sodobnega časa.

objavljeno v rubriki: Predstavljamo

13.08.2015

O knjigi Kapital in past zadolževanja ter o gospodarskem in družbenem pomenu zadrug na sejmu AGRA v Gornji Radgoni »

Založba Modrijan vas v sodelovanju z Zadružno zvezo Slovenije, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Zvezo kmetic Slovenije in Zvezo slovenske podeželske mladine vabi na pogovor o knjigi Claudie Sanchez Bajo in Bruna Roelantsa Kapital in past zadolževanja. Zadružništvo kot alternativa. Pogovor bo v ponedeljek, 24. avgusta, ob 14. uri na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni (Dvorana 2). Osrednja nit pogovora bosta pomen zadružništva v kmetijski proizvodnji ter možnost zadružnega razvoja na področju predelovalne industrije.

Nikolaj Maver, direktor Kmetijske zadruge Tolmin, in Ana Lipušček Miklavič, direktorica mlekarne Planika Kobarid, bosta predstavila vsak svojo uspešno zadružno zgodbo, Peter Vrisk, direktor Zadružne zveze Slovenije, pa bo spregovoril o zadružništvu v Sloveniji in o načrtih za prihodnost. Pogovor bo povezovala Jadranka Vesel, soustanoviteljica Raziskovalnega inštituta za socialno ekonomijo in avtorica Predgovora k slovenski izdaji knjige Kapital in past zadolževanja.

objavljeno v rubriki: Predstavljamo

27.09.2013

Vljudno vabljeni na predstavitev knjig Pavleta Čelika Naši financarji in Stražarji državne meje v Sloveniji »

S trditvijo, da je bila Avstro-Ogrska bolj pravna država, kot je danes Slovenija, se strinjajo mnogi zgodovinarji. Kako pa je bilo po razpadu dvojne monarhije?
Poglobljeno primerjavo med jugoslovansko kraljevino, socialistično republiko in samostojno slovensko državo prinašata dvanajsta in trinajsta knjiga mag. Pavleta Čelika Naši financarji (1918–1946) in Stražarji državne meje v Sloveniji (1918–2013), ki sta izšli pri naši založbi in ju bomo v četrtek, 10. oktobra, ob 11. uri predstavili v Modrijanovi knjigarni.

objavljeno v rubriki: Predstavljamo

09.08.2011

Svojo knjigo o prehrani 21. stoletja bodo spomladi dobili tudi moški »

Med kupci priročnika Prehrana 21. stoletja za ženske, ki ga je napisala hrvaška prehranska strokovnjakinja dr. Lejla Kažinić Kreho in je spomladi izšel v slovenskem prevodu, je tudi veliko moških. Knjiga je pač še vedno eno najprimernejših daril, in če poleg veselja ob branju in prelistavanju prinaša tudi toliko koristnih nasvetov kot ta knjiga, toliko boljše. Da ne poudarjamo, da pomeni podariti svoji partnerici (ali hčerki, sestri, materi) to knjigo nekaj čisto drugega kot podariti ji priročnik za hujšanje.
Le slab mesec po izidu Prehrane 21. stoletja za ženske pri nas pa je dr. Kažinić Kreho pri zagrebški založbi Profil objavila še knjigo o prehrani za moške. Knjiga Prehrana 21. stoletja za moške (na sliki je detajl naslovnice) je zgrajena podobno kot »ženska« različica, moškega »prehranjuje« skozi vsa življenjska obdobja, morebiti najpomembnejši cilj pa je ozaveščanje o zdravi prehrani na sploh, ki ji, kot je znano, moški posvečajo mnogo manj pozornosti kot ženske in morda zato pogosteje trpijo za posledicami nezdravih prehranjevalnih navad.

objavljeno v rubriki: Predstavljamo

10.12.2010

Prihaja nova Modrijanova zbirka – Nostalgija »

Verjetno ste že kdaj pomislili, da so ob razvpitih imenih, kot so Jane Austin, Balzac, Flaubert, Hemingway, Pasternak, Tolstoj, Moravia, Andrić, Sienkiewicz, Henry James …, obstajali pomembni avtorji tega časa, ki jih niste brali. Da so pisali dobre knjige, ki se jih še vedno obsedeno bere, le da ne veste zanje.
Zbirka NOSTALGIJA bo poiskala nekatere med njimi in jih pripeljala k nam. K vam. Ste denimo vedeli, da je v Ameriki živeča ruska emigrantka, filozofinja in pisateljica Ayn Rand v svojem zajetnem prvencu pisala o strahovitih pogojih »nove Rusije« po oktobrski revoluciji veliko pred Pasternakom in Solženicinom? Da knjiga D'Arcyja Nilanda o avstralskem klatežu in njegovem štiriletnem otroku* predstavlja avstralsko klasiko 20. stoletja in da enigmatična drobna knjiga z začetka 20. stoletja portugalskega pisatelja Mária De Sá-Carneira še vedno buri debate in interpretacije – tudi v univerzitetnih krogih?

objavljeno v rubriki: Predstavljamo