E-novice

Nagradna igra

Razvrsti po: datumu objave abecedi

23.09.2016

Sodelujte v nagradni igri Bralec 100: 10 × 10 – za nagrado bomo desetim bralcem razdelili 100 Bralcev »

V zbirki Bralec je izšla 100. knjiga – roman Zločin in ljubezen slovenskega pisatelja Romana Rozine. Obljubili smo, da vas bomo ob izidu povabili k sodelovanju v nagradni igri (Pravila). Za radodarnost pa imamo še en dober razlog – letos praznujemo 20 let.

In kaj pričakujemo od vas?

1. Prijavite se na facebook, poiščite profil Bralec in pod objavo o nagradni igri zapišite, kateri izmed 100 Bralcev vam je najbolj všeč.

objavljeno v rubriki: Nagradna igra

14.09.2016

100 knjig v zbirki Bralec – številko 100 smo prihranili za slovenski roman – roman Romana Rozine o romanu »

Kar se nam je pred osmimi leti, ko smo v zbirki Bralec predstavili prvo knjigo, zdelo tako rekoč nepredstavljivo in neskončno oddaljeno, se je uresničilo v 20. letu naše založbe. Pred izidom je 100. knjiga v zbirki, in prav nobeno presenečenje ne bi smelo biti, da smo to številko prihranili za knjigo slovenskega pisatelja. Roman Zločin in ljubezen, ki ga je napisal Roman Rozina, izide v petek, 23. septembra. Tega dne vas bomo povabili k branju in kupovanju knjig ter praznovanju 20. rojstnega dne založbe Modrijan.

objavljeno v rubriki: Nagradna igra

26.04.2016

Nagradno vprašanje ob mednarodnem dnevu plesa – pišite na nagradnaigra@modrijan.si »

V petek, 29. aprila, je mednarodni dan plesa. Ta dan – rojstni dan francoskega plesalca in baletnega reformatorja Jean-Georgesa Noverra (1727–1810) – je leta 1982 plesu posvetil Plesni komite Mednarodnega gledališkega inštituta (ITI) pri Unescu, in to na pobudo slovenskega baletnika in koreografa Henrika Neubauerja, ki je tudi avtor prve poslanice.
Leta 1996 je poslanico napisala ruska balerina Maja Plisecka. 2. maja bo od smrti te velike umetnice, več desetletij primabalerine moskovskega Bolšoj teatra, minilo eno leto, drugo leto pa bomo pri Modrijanu objavili prevod njene avtobiografije Jaz, Maja Plisecka.
Da bo ta knjiga izšla prav pri naši založbi, seveda ni naključje. V zadnjem času smo izdali prevode kar treh avtobiografij plesnih oziroma baletnih umetnikov: Moje življenje Isadore Duncan ter Trenutek v življenju drugega in Čigavo življenje? Mauricea Béjarta. Zato vas ob mednarodnem dnevu plesa 2016 vabimo k sodelovanju v nagradni igri.

objavljeno v rubriki: Nagradna igra