E-novice

Novica

»Kupujem knjige, torej sem.« – Dnevi Modrijanove knjige od 14. do 22. aprila v Modrijanovi knjigarni

12.04.2017

Trije veliki književniki, Miguel de Cervantes, William Shakespeare in Inca Garcilaso de la Vega, so umrli istega dne – 23. aprila 1616. Najbrž pri Unescu dneva njihove smrti ne bi izbrali za svetovni dan knjige in avtorskih pravic, če ne bi tega dne godoval sveti Jurij. Jurjevo je namreč dan, ki ga Katalonci že dolgo obhajajo s knjigo in cvetjem. To je dan vrtnice (el dia de la rosa) in dan knjige (el dia del llibre), moški ženski pokloni vrtnico, ženska moškemu pa knjigo. Lepa navada, in nič ne bi bilo narobe, če bi bila kar vsakdanja.

Leta 2014 smo pri Modrijanu pred jurjevim prvič priredili Dneve Modrijanove knjige (DMK). Kupce smo vabili v Modrijanovo knjigarno v Ljubljani, jim predstavili svoj knjižni program – seveda: tudi s privlačnimi popusti – in priredili nekaj zanimivih književnih srečanj. Prireditev smo ponovili leto zatem, tudi v Modrijanovi knjigarni v Škofji Loki, ki smo jo bili odprli jeseni 2014, lani pa smo prav okoli tega praznika ljubljansko knjigarno zaprli.

Letos se DMK vrača – Modrijanove knjige bomo razstavili po vseh kotih in kotičkih Modrijanove knjigarne v Škofji Loki (Cankarjev trg 17), popusti seveda bodo, in to do –60 %, tako da si boste lahko vsi, ki se boste od petka, 14., do sobote, 22. aprila, mudili v tem prelepem starem mestu, do vrha napolnili nahrbtnike s knjigami za domačo knjižnico, poletno branje in darila moškim, ženskam pa tudi najmlajšim. To sta dva konca tedna, vsaj enkrat se torej odpravite na izlet na škofjeloški konec!

Vse delovne dni od petka do petka (od 8. do 15. ure) vas pričakujemo na sedežu založbe Modrijan v Ljubljani (Poljanska cesta 15), kjer so na voljo vse Modrijanove knjige, večino pa bomo v tem času ponudili po nižjih cenah. Od petka, 14., do konca nedelje, 23. aprila, pa bo mogoče 20 izbranih knjig po spodbudnih cenah kupiti v naši spletni trgovini.

Od srede, 19., do sobote, 22. aprila, obiščite Modrijanovo stojnico na knjižnem sejmu v Ljubljani (Stritarjeva ulica), ki ga prireja Društvo slovenskih pisateljev v sklopu prireditve Slovenski dnevi knjige. Izbor knjig bo seveda skromnejši, zato pa si boste lahko po nižji ceni privoščili katero izmed knjižnih novosti, za katere velja enotna cena knjige.

Modrijanovo »poslanico« ob svetovnem dnevu knjige 2017 je napisala pisateljica, prevajalka, kolumnistka in strastna bralka Maja Novak. S knjigami je povezana že vse življenje: ne samo od dne, ko je začela brati svojo prvo knjigo, temveč dobesedno od rojstva. Vse najboljše, knjiga, in vse najboljše, Maja!

objavljeno v rubriki: DMK