E-novice

Novica

Ironični komentator iz obla(č)kov v reviji Jana

08.09.2010

»Še premice in enačbe v matematičnih učbenikih so ob stripovsko navdihnjenih ilustracijah Iztoka Sitarja videti manj strašljive, sklanjatve v učbeniku za slovenski jezik pa so v oblačkih nad hudomušnimi liki že skoraj zabavne. In prav učbenik za slovenščino ima zaslugo, da je okrog 50 znanih slovenskih pregovorov dobilo stripovsko upodobitev – iz rekov so nastali striporeki, marsikateri je ob tem dobil humoren ali ironičen pomenski zasuk.«
To je uvod v predstavitev Iztoka Sitarja, avtorja Striporekov, ki smo jih pred kratkim objavili pri Modrijanu. O Sitarju piše Renata Hrovatič v včerajšnji reviji Jana, in če vas zanima, ob katerem učbeniku lahko učenci uživajo v Iztokovih stripih: to je Znanka ali uganka 7, slovenščina za 7. razred osnovne šole, ilustriral pa je tudi Znanko ali uganko 6.

objavljeno v rubriki:

Sorodne novice

na vrh strani

28.09.2010

»Najbolj kontroverzen slovenski stripar« – Iztok Sitar »

»Stripovski avtor, ilustrator in karikaturist Iztok Sitar je eden tistih ustvarjalcev, ki s svojim delom radi izzivajo in drezajo v stvari, o katerih drugi raje molčijo. S stripom se profesionalno ukvarja že dobri dve desetletji in sodi med najbolj delovne avtorje pri nas.« S temi besedami današnji Dnevnik predstavlja v velikem intervjuju na strani 18 avtorja Striporekov, knjižice, v kateri je objavljenih petdeset pregovorov, kakor jih zna in more upodobiti samo stripar.

objavljeno v rubriki:

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.