E-novice

Knjiga

Kje so tiste steze

Marijan Lipovšek»

spremna beseda: Vladimir Habjan, France Stele

naslovnica: Vesna Vidmar

fotografije: Marijan Lipovšek»

format: 230 × 220

strani: 392

vezava: trda

izid: 2010

ISBN: 978-961-241-465-8

redna cena: 39,90 €

modra cena: 37,90 €

vaš prihranek: 2,00 €

na zalogi

Kje so tiste steze je tretja izdaja knjige Steze, smučišča in skale. Prva izdaja (z naslovom Steze, skale in smučišča) je izšla leta 1962, druga 1978, obe pri založbi Mladinska knjiga. Povod za tretjo izdajo je leto 2010, ko mineva sto let od avtorjevega rojstva.
Že od prve izdaje naprej velja Lipovškova knjiga za klasično planinsko literaturo, ki bi jo moral poznati vsak, ki mu gore pomenijo več kot le šport in rekreacijo. Čeprav je od izida prve izdaje preteklo skoraj petdeset let, je danes knjiga še vedno aktualna. Današnji čas nenehnega hitenja in površnosti, spremenjenih vrednot in ciljev, iskanja pravega smisla in početja je tisti, ki nas vabi, da v roke spet vzamemo knjigo, kot je tale.
Lipovšek nas v svojih opisih po gorah vodi kot glasbenik, saj je knjiga zasnovana kot nekakšna simfonija. Od uvodnih poglavij dalje, od prvih korakov, ki jih je naredil pod Ljubljanskim gradom, in ko je prvič z vrha Rožnika oziroma Šišenskega hriba v daljavi opazoval gorske vršace, prek lahkotnih popotovanj po gričevju in sredogorju in prek smučarskih popotovanj nas ob koncu knjige v pravem crescendu privede v svet visokogorja do najtežjih sten in spominov na petdeset let romanja po gorah.

Prelistajte knjigo

na vrh strani

Multimedija

na vrh strani

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.