E-novice

Novica

Vzroki in posledice – O princu, ki mu je počilo srce

03.11.2010

Literarna kritičarka Gaja Kos, letošnja Stritarjeva nagrajenka in ena redkih, ki se pri nas ukvarja s kritiko otroške in mladinske literature, v današnjih Književnih listih piše o slikanici Franja Frančiča O princu, ki mu je počilo srce, ki je konec avgusta izšla pri naši založbi. Ilustracije so delo Adriana Janežiča.
»O princu, ki mu je počilo srce se bere kot na videz enostaven, v resnici pa vsaj za mladega bralca kompleksen prispevek k vzgoji srca,« meni Kosova. »Z nujnim pripisom, da se omenjeni ›prispevek‹ ogne patetiki, ki se ji zapisana formulacija njegovega poslanstva nemara ni. Ena izmed odlik Frančičeve pravljice so tudi živahni dialogi, sploh prinčeve osorne, cinične opazke, ki se rade krepijo v grožnje.« Preberite besedilo v celoti v današnjih Književnih listih!

Na drugi strani pa preberite prispevek Jožice Grgič o ikoni poparta Andyju Warholu in o knjigi Filozofija Andyja Warhola. Ta nenavadna avtobiografija je v prevodu Lili Potpara in s spremno besedo dr. Leva Krefta pred kratkim izšla v zbirki Poteze.

objavljeno v rubriki:

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.