E-novice

Knjiga

O princu, ki mu je počilo srce

Franjo Frančič»

spremna beseda: Mojca Ramšak

naslovnica: Vesna Vidmar

ilustracije: Adriano Janežič

format: 240 × 210

strani: 24

vezava: trda

izid: 2010

ISBN: 978-961-241-460-3

redna cena: 10,00 €

modra cena: 3,00 €

vaš prihranek: 7,00 €

na zalogi

Princ kmalu po rojstvu postane sirota – mati kraljica umre, oče kralj, ki se poroči z drugo žensko, nima časa zanj, mačehi pa je otrok odveč, saj ogroža njen položaj. Tako princ, ki odrašča v odtujenem okolju, brez človeške topline, brez ljubezni, s siceršnjim materialnim blagostanjem, zraste v ledenega, čustveno pohabljenega in krutega človeka. Skrbijo ga le njegove lastne potrebe, ki morajo biti v hipu zadovoljene.
Po smrti očeta mačeho spodi, prevzame prestol in se poroči z eno od predlaganih nevest, ki je v njem vzbudila bežno zanimanje za druge. Junaka zgodbe šele nosečnost njegove žene spomni na lastno samotno otroštvo in na ljubezen, za katero je bil prikrajšan. Upa, da ga bo rojstvo otroka preobrazilo in da bo začel doživljati srečno otroštvo prek novega bitja. Toda kmalu po rojstvu jima hči umre.
Franjo Frančič je za zgodbo O princu, ki mu je počilo srce dobil leta 2009 prvo nagrado na mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji.

Slikanico so pri Pionirski - centru za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana ocenili kot zelo dobro knjižno novost leta 2010.

Multimedija

na vrh strani

Poglejte tudi

na vrh strani

Je zima v krilu poletja »

Franjo Frančič »

Franjo Frančič ostaja zvest svoji poetiki: tudi v kratkem dnevniškem romanu Je zima v krilu poletja se giblje na tanki meji med družbeno (ne)sprejemljivim in osebno usodnostnim. Razgalja človeka, ki ga maličijo družinske travme in družbena neusmiljenost, v okruten svet vrženega otroka, ki (si) kot odrasel človek zadaja bolečino, ker je, prikrajšan za ljubezen, ranjen. Pri tem se ne ozira na družbeno in politično korektnost, pripoveduje brez okolišenja in olepševanja, toda prav groba govorica največkrat izdaja krhkost njegovih protagonistov.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.