E-novice

Novica

V oddaji Knjiga mene briga pogovor o knjigi Etty Hillesum Pretrgano življenje

26.04.2012

Še dobro, da imamo oddaje, kot je Knjiga mene briga, in bralke, kot je Tina Košir Mazi, ena izmed ustvarjalk oddaje. Tako še vedno ostaja upanje za knjige, ki po kakem naključju ali pa že kar usodi ostanejo prezrte, neopažene, pozabljene. To bi se lahko zgodilo Pretrganemu življenju, prvi knjigi, ki je izšla v Modrijanovi zbirki Poteze in je celo na neki način zarisala poteze tej zbirki, v kateri je pred kratkim izšla devetnajsta knjiga, Špicelj češkega pisatelja Petra Placáka.
»Naj povem kar takoj in naravnost,« piše Tina Košir Mazi v svojem spletnem dnevniku, »Pretrgano življenje, zbirka dnevniških zapisov in pisem fascinantne Etty Hillesum, je knjiga, ki me je v zadnjem času daleč najbolj pretresla in se kot komet uvrstila v (pravzaprav ne tako zelo majhno) peščico mojih večno najljubših – knjig, ki se jih bere vedno znova, knjig, ki jih ne pozabiš, knjig, ki so lahko najbolj posluha vredne sogovornice, ko ti je težko, knjig, ki učijo misliti, živeti in polno biti.«
In tako smo lahko knjigo, skoraj štiri leta po izidu v slovenščini, odkrivali v oddaji Knjiga mene briga, prvič 16. aprila, nato pa še v ponovitvi 20. aprila. V oddaji sta nastopila filozof dr. Borut Ošlaj ter antropolog in sociolog dr. Klemen Jelinčič Boeta, za ogled pa seveda (nikoli) ni prepozno. Pa tudi ne za branje knjige Pretrgano življenje!

Knjiga mene briga Etty Hillesum, Pretrgano življenje

objavljeno v rubriki: