Avtor

Lejla Kažinić Kreho

hrvaška prehranska strokovnjakinja

Zdravnica in nutricionistka dr. Lejla Kažinić Kreho se je šolala v Veliki Britaniji na uglednem londonskem King's Cellegeu (Department of Biomedical and Health Sciences), kjer je magistrirala iz klinične prehrane. Je članica Britanskega nutricionističnega združenja. Od leta 2003 živi in dela v Zagrebu, kjer vodi prehransko dietetsko posvetovalnico Nutrimen, s pisanjem za vodilne hrvaške dnevnike in revije ter s predavanji pa si prizadeva prispevati k ozaveščanju o vplivu prehrane na človekovo zdravje.
Napisala je že več knjig o zdravi prehrani in zdravem življenjskem slogu. Že njena prva knjiga (Prehrana 21. stoljeća, Zagreb 2009), v kateri je bralcem zabavno, hkrati pa poučno in znanstveno utemeljeno prikazala, kako si na preprost in sprejemljiv način pomagati do zdravja in življenjskega zadovoljstva, je takoj postala velika uspešnica.

_______

Intervjuji:

Katja Benčina: Prehrana po življenjskih obdobjih, Vizita.si, 15. 6. 2011
Janja Štrumbelj: Ženske hočejo imeti telo, ki je družbeno sprejemljivo, zdravje jih ne zanima preveč, Lisa, 9. 6. 2011
Meta Černoga: Vsako obdobje ima svoje prehranske potrebe, Nika, Dnevnik, 18. 5. 2011

Uradna spletna stran:

www.lejlakazinickreho.com

Knjige

na vrh strani

Moja sredozemska dieta »

Najboljši in najbolj zdrav način prehrane v novi dobi medicine

Lejla Kažinić Kreho »

Sredozemska prehrana ni samo hrana, je tudi in predvsem način življenja. Je zdrav izbor jedi in simbol življenja ljudi na mediteranskem prostoru, ki že na stotine let uživajo v svoji kulturi in hrani.
V knjigi Moja sredozemska dieta je predstavljena sredozemska prehranska piramida kot najbolj zdrav način življenja. Prehranska piramida sredozemskih jedcev poleg mnogo svežega sezonskega sadja in zelenjave, gob, polnovrednih žitaric ter svežih mediteranskih začimb za bogastvo okusov priporoča tudi uporabo hrane iz organske pridelave.

več »

Prehrana 21. stoletja za moške »

Lejla Kažinić Kreho »

Po izidu in velikem uspehu knjige Prehrana 21. stoletja za ženske je dr. Lejla Kažinić Kreho prejemala navdušene odzive žensk, mnoge so ji zaupale, da je ta knjiga zdaj njihov vodnik v novem, bolj zdravem življenju. Pohvalam pa so pogosto sledila tudi vprašanja: V čem se torej razlikujeta ženska in moška prehrana? Ali se sploh razlikujeta? Res bi me zanimalo, kako bi se moral prehranjevati ON. Tako je bila knjiga Prehrana 21. stoletja za moške logično nadaljevanje. V njej, podobno kot v knjigi za ženske, moškega popelje skozi vsa njegova življenjska obdobja – od najstniških vse do njegovih »zlatih« let, posebej se posveti prehrani aktivnega športnika ali rekreativca, svetuje, kakšna naj bo prehrana pri preventivi ali zdravljenju najpogostejših bolezni, ki pestijo sodobne moške.

več »

Prehrana 21. stoletja za ženske »

Lejla Kažinić Kreho »

Prehrana 21. stoletja za ženske je namenjena vsem ženskam, od najstnic do tistih v »zlatih« letih. Njen moto je: »Če današnji zdravniki jutri ne bodo postali nutricionisti, bodo današnji nutricionisti jutri postali zdravniki,« in kot avtorica poudarja v uvodu, želi moderni ženski pomagati, da bi bila kos življenjskemu ritmu, ki ga terja 21. stoletje, in to z najmanj bolečim, najpreprostejšim in najlažje dostopnim sredstvom – s hrano.
V 12 poglavjih in več kot 100 receptih prinaša nasvete, kako z vsakdanjimi živili ohranjati želeno težo, kako osvežiti spolno življenje, v kuhinji pripraviti naravni prozac, kako se pripraviti na nosečnost in dojenje ali pa z obraza izbrisati nekaj let, kako si pomagati pri najpogostejših ženskih zdravstvenih težavah v posameznem življenjskem obdobju, od motenj hranjenja v najstniških letih, prek neplodnosti in endometrioze, vse do osteoporoze in raka na dojkah.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.