Knjiga

V soboto zvečer bo dinorendaj

Carol Diggory Shields

prevod: Aleksandra Kocmut»

ilustracije: Scott Nash

format: 248 × 300

strani: 32

vezava: trda

izid: 2011

ISBN: 978-961-241-556-3

redna cena: 13,10 €

modra cena: 3,00 €

vaš prihranek: 10,10 €

razprodano

Kdo so vsi ti dinozavri, ki topotajo na sobotni dinorendaj, na zabavo brez meja? Odraslim se morda zatakne pri imenih, otroci pa jih dobro poznajo: pterodaktil, ultrazaver, diplodok, majazaver, pentaceratops, brahio-, ankilo-, maja-, alo-, super-, plezio-, tiranozaver in še in še je teh prazgodovinskih junakov, ki so se na svoji divji zabavi, na kateri ni manjkalo niti ognjemetov, tako utrudili, da ...
Ta prazgodovinska zabava je doživela izjemen in pohvalen odziv tako mladih bralcev kot kritikov: pesem so opredelili kot duhovito, domiselno in – kljub zapletenim poimenovanjem dinozavrov – gladko berljivo.
Carol D. Shields živi na severu Kalifornije in trenutno dela kot knjižničarka v otroški knjižnici, opravljala pa je raznovrstne službe, med njimi kot fizioterapevtka in oblikovalka plišastih živali. Izdala je več kot dvajset knjig za otroke, najbolj znana in priljubljena pa je ravno slikanica V soboto zvečer bo dinorendaj (Saturday Night at the Dinosaur Stomp, 1997). Navdih zanjo je dobila, ko jo je njen petletnik poklical tečkozavrka. Začela se je poigravati z zamislijo o dinozavrih, ki bi se zabavali in bili hkrati zasnovani na stvarnih podatkih, ki jih doslej o njih imamo.

Z zadnje platnice ...

na vrh strani

Pisane slike in živahne rime; kaj bi sploh še radi? Točno, ščepec humorja. Tudi tega je v Dinorendaju dovolj – za dinozavre in otroke vseh starosti!
Maja Novak, pisateljica

Nagajive ilustracije Scotta Nasha se izvrstno prilegajo besedilu. Kljub preprosti risbi, ki je blizu najmlajšim bralcem, avtorju uspe le z drobnimi likovnimi poudarki ujeti pisanost razigrane dinozavrske druščine: od skrbne mame, plešočih zaljubljencev do brezzobih starčkov. Tudi žive barve so uglašene z veselim dinorendajskim vzdušjem. Strašno zabavna slikanica!
Boštjan Plesničar, akademski slikar

Simpatična slikanica na zabaven način pripoveduje o dinozavrih in pred radovedne oči bralca naniza pisan nabor teh prazgodovinskih živali, ki še vedno burijo našo domišljijo, od pleziozavra in diplodoka do tiranozavra in superzavra. Zgodba je napisana v verzih, ki jih je mojstrsko prevedla Aleksandra Kocmut, in ko zapremo platnice slikanice, se zazdi, da je naslednji dinorendaj tik za vogalom.
mag. Ana Porenta, pedagoginja