Novica

Nikoli sami. – Poletno branje založbe Modrijan in Modrijanove knjigarne

14.06.2017

Poletje je tu (ste ga komaj čakali?), čas težko pričakovanih počitnic in dopustniških dni, dolgi dnevi in poletna senca pa nudijo še več priložnosti za branje. Če pa vas je poletja malo strah, ker se prijatelji, kolegi in sošolci porazgubijo vsak na svoje branje, vam bo dobra knjiga v pravo uteho. Kdor bere, ni nikoli sam, kaj šele osamljen. Zato klobuček na glavo in v senco v družbi s knjigo!

Založba Modrijan in Modrijanova knjigarna vas vabita med svoje knjige s posebej privlačno ponudbo poletnega branja za bralce vseh starosti. Ne pa kakršnihkoli bralnih navad! Kajti če nasedate ponudbam lahkotnega branja, ste prišli na napačen naslov, pri Modrijanu svojih kupcev ne podcenjujemo.
Oglejte si seznam naših knjig, ki vam jih priporočamo za to poletje, in se posebej skrbno ustavite pri prvih dvanajstih – njihove cene smo oklestili za polovico. Če vam bo zanje zmanjkalo poletja, pa si jih lahko prihranite za jesen.

Obiskovalci Modrijanove knjigarne v Škofji Loki (Cankarjev trg 17) lahko izbirate med več kot 100 Modrijanovimi knjigami po ugodnejših, poletno slečenih cenah. Na vas čakajo do 16. septembra.

Vroče vabljeni!

objavljeno v rubriki: Novice

Sorodne novice

na vrh strani

22.08.2015

Modrijanovo poletno branje: Knjiga mojih življenj Aleksandra Hemona »

Če se po objavi zadnjega romana, The Making of Zombie Wars (Kako so nastale Vojne zombijev, 2015), ozremo po opusu bosanskega oziroma ameriškega pisatelja Aleksandra Hemona, lahko sklepamo, da njegova avtobiografska zbirka zgodb Knjiga mojih življenj (2013) zaključuje ali »podčrtuje« pisateljev dotedanji opus, prepoznaven po temah in motivih, ki so povezani z izseljenstvom ter z nekdanjo Jugoslavijo in njenim razpadom. Premik v Hemonovi topiki bi morda lahko razbrali tudi iz zadnje zgodbe v knjigi, ki je njegovo nemara najbolj presunljivo in obenem strahotno intimno beleženje nečesa, za kar se zdi, da je neubesedljivo: bolezen in smrt lastnega otroka.
Zgodba se tako kaže kot nekakšen »črni rez«, po katerem se pisatelj izraziteje obrača v sodobni ameriški svet, kamor se je preselil v devetdesetih letih, v času jugoslovanske vojne. Toda pri tem gotovo ostaja izrazito »večsvetoven«: »V meni se prekriva več svetov, iz tega poskušam potegniti vse, kar znam,« je Hemon povedal Ervinu Milharčiču Hladniku, kot izvemo iz njegove spremne besede v Knjigi mojih življenj.

objavljeno v rubriki: Novice

02.08.2015

Triletno obdobje programskih javnih razpisov JAK RS se izteka; rezultati za leto 2015 so objavljeni »

Javna agencija za knjigo RS (JAK) je julija objavila rezultate večine razpisov za leto 2015. Največ sredstev namenja sofinanciranju knjižnih programov t. i. programskih založnikov, med katerimi je tudi založba Modrijan. Leta 2015 je JAK v okviru razpisa JR1-PROGRAMI-2013-15 (knjižni program) založbi Modrijan odobrila 115.000 evrov in izdajo 17 knjig.

Seznam založb s sofinanciranim knjižnim programom v obdobju 2013–2015 objavljamo v celoti in s podatki iz let 2014 in 2013. Na tej povezavi pa lahko pregledate tudi vse sofinancirane knjižne naslove, ki bodo (ali so že) izšli v letu 2015. S tem letom se je triletno obdobje programskih javnih razpisov Javne agencije za knjigo RS izteklo.

objavljeno v rubriki: Novice

30.07.2015

Nova zbirka izletov z Željkom Kozincem – tokrat po Selškem, Poljanskem in Žirovskem »

Izletniški vodniki Željka Kozinca so že več kot petnajst let med najbolj priljubljenimi med Slovenci. Razlog ne bi mogel biti preprostejši – Kozinc je pisatelj in pesnik, zato zna zgodbe o svojih poteh po Sloveniji in zamejstvu zapisati bolje kot marsikateri drugi pisec, kot pronicljiv novinar »dobre stare šole« pa zmore v krajih, ki jih obišče, opaziti mnogo več kot kdorkoli izmed nas. Kozinčeve »izlete« zato berejo tudi ljudje, ki ne morejo več hoditi, lepa beseda je dovolj, da podoživijo kak kotiček, kjer so morda že bili, kakšnega pa spoznajo tudi na novo.
Željko Kozinc, ki je v seriji Lep dan kliče opisal 500 izletov in nato izdal še vodnike Okrog Ljubljane, Moje najljubše poti in Lepi izleti vabijo, se je podal še na škofjeloški konec, v Poljansko in Selško dolino ter na Žirovsko. Njegov vodnik Loške poti izide jeseni, v izletnikom najprijaznejšem letnem času. Izletniki bodo gotovo hvaležni za namige, ali se splača »ugrizniti v kolena« in splezati na hribček, ki je iz doline videti tako vabljiv, ali pa zaviti na ozko stezo, ki se na prvi pogled zdi, kot da ne vodi nikamor. Knjiga pa utegne zanimati tudi domačine, ki dostikrat spregledajo lepote, ki jim ležijo »tik pred nosom«.

objavljeno v rubriki: Novice

25.07.2015

Modrijanovo poletno branje: Leto mine, dan nikoli Žarka Lauševića »

V Beogradu se je spomladi letos hitro razširila vest, da lahko na ulicah srbske prestolnice srečate legendarnega igralca Žarka Lauševića, zvezdo jugoslovanskega filmskega in gledališkega sveta. Po dolgih petnajstih letih je namreč dobil oziroma sprejel priložnost, da spet stopi pred filmske kamere, in tako prvič po letu 1999 obiskal nekdanjo domovino. Razlog za tako dolgo odsotnost je nadvse tragičen, saj se je Laušević, kot se boste nekateri spomnili, v času zadnje vojne v nekdanji Jugoslaviji zapletel v pretep in ustrelil dva fanta, enega pa huje ranil. Sledili so mučno sojenje, zapor in beg v Ameriko ter dolga leta negotovosti, strahu pred krvnim maščevanjem in notranjih bojev, potem pa leta 2011 prvi »comeback« z »dnevnikom nekega kaznjenca« Leto mine, dan nikoli (2011). Knjiga, ki prerašča »zgolj« dnevniške zapise ter osvetljuje čas pred dogodkom in tik po njem, je čez noč postala velika uspešnica, dobro pa so jo v prevodu Lili Potpara sprejeli tudi slovenski bralci.

objavljeno v rubriki: Novice

21.07.2015

Modrijanovo poletno branje: Čigavo življenje? – življenje plesa, življenje knjige »

V Mandaluyongu, enem od mestnih predelov filipinske metropole Manile, je sredi julija padel nov svetovni rekord, zrel za ovekovečenje v svetovno znani Guinnessovi knjigi: 12.975 udeležencev je 30 minut neprekinjeno ›plesalo‹ zumbo – ali pa jo ›vadilo‹, kakor hočete. Zumba je namreč plesni fitnes, kombinacija telesne vadbe in plesnih elementov. Ker je njen ›izumitelj‹ kolumbijski plesalec in koreograf, se v zumbo seveda stekajo prvine predvsem latino-plesov. Glasbena plat zumbe je tako svojevrstna zmes vplivov hiphopa, sambe, salse, mamba, flamenka, čačačaja, tanga in še česa. Vsega po malem, torej, za prijetno miganje po ritmih in hkrati koristno kurjenje kalorij – kot naročeno za sprostitev v vročem poletju.

objavljeno v rubriki: Novice