E-novice

Knjiga

Povežimo se s svojim otrokom

15 srčnih projektov od trebuščka do dojenčka in naprej

Maša Strobl

naslovnica: Darja Klančar

fotografije: Anita Česnik Mažgon, David Česnik

format: 210 × 210

strani: 120

vezava: trda

izid: 25. 11. 2014

ISBN: 978-961-241-867-0

Ob rojstvu prvega otroka se marsikatera mamica oskrbi z dojenčkovim albumom in začne zavzeto zapisovati vse, kar se v prvih tednih in mesecih dogaja z njenim dojenčkom: od prvega nasmeška do prvega koraka ... Potem pa je treba v službo in časa je vse manj, v marsikaterem albumu pa zmanjka tudi strani.
Maši Strobl, mamici treh malih nadebudnežev, ni zmanjkalo ne prvega ne drugega, še več, najlepše trenutke življenja s svojimi otroki si je začela zapisovati že takrat, ko so bili še drobne pikice v njenem trebuhu. In zdaj želi svoje izkušnje deliti še z drugimi nosečnicami in mamicami. Skupaj s prijateljico, fotografinjo Anito Česnik Mažgon, je ustvarila knjigo Povežimo se s svojim otrokom – 15 srčnih projektov od trebuščka do dojenčka in naprej.
Vezi s svojimi otroki negujemo in krepimo tudi tako, da skupaj z njimi obujamo spomine na tisti čas, ko so bili še čisto majhni in nebogljeni, ali celo na tisti čarobni trenutek, ko sta se na testu nosečnosti prekrižali dve črtici. A spomini kmalu zbledijo in ostajajo samo še občutki v srcu, če jih ne ohranjamo na fotografijah in v zapiskih. Otroci nam bodo hvaležni zanje, a le za tiste, ki jih bomo najprej delili z njimi, ne pa s »prijatelji« na facebooku in drugih družabnih omrežjih.
Knjiga Povežimo se s svojim otrokom je dnevnik nosečnosti in otroštva, vključuje pa še 13 drugih »projektov« od trebuščka do dojenčka in naprej. Vanjo lahko nosečnica zapisuje najlepše trenutke in pomembne mejnike nosečnosti pa tudi lepe misli in spodbudne besede, ki ji pomagajo prebroditi tudi kakšno trpko uro. Tako začne pravi čas tkati vezi s prihajajočim otrokom, hkrati pa za vselej ohrani spomin na mesece, ki sta ga preživela kot eno. In ko postane mamica, svojo zgodbo nadaljuje ... Pri pisanju in bogatenju knjige ji bodo pomagali avtoričini napotki in nasveti, na primer, kako izdelati »kozarec spominov«, kako opremiti sobico, kako prirediti »štorkljafest«, kako pričakati novorojenčka, kako praznovati otrokov prvi rojstni dan ...
Povežimo se s svojim otrokom je čudovita knjiga za nosečnice in mlade mamice, ki želijo nekoč svojemu otroku podariti nekaj čisto posebnega.