E-novice

Knjiga

Odrske pripovedke

Kdo je napravil Vidku srajčico, O deklici, ki je prehitro rasla, O miški, ki si je trebušček raztrgala

Eka Vogelnik»

spremna beseda: Milena Mileva Blažić, Tatjana Stanič, Luka Ropret

naslovnica: Brina Vogelnik (ilustracija Eka Vogelnik)

ilustracije: Eka Vogelnik, Marija Vogelnik

format: 215 × 280

strani: 144

vezava: trda

izid: 2012

ISBN: 978-961-241-610-2

redna cena: 35,20 €

modra cena: 5,00 €

vaš prihranek: 30,20 €

razprodano

Odrske pripovedke so izčrpen priročnik za lutkovno ali igralsko uprizoritev treh pravljic, ki jih je Eka Vogelnik priredila v dramska besedila.
V knjigi so zbrane Levstikova pravljica Kdo je napravil Vidku srajčico, sodobna pravljica Marije Vogelnik O deklici, ki je prehitro rasla ter koroška ljudska pripovedka O miški, ki si je trebušček raztrgala. Predstavljene so najprej s celotnim besedilom pravljice, sledijo kratki ilustrirani prizori iz zgodbe in dramsko besedilo, na koncu pa še nabor pesmi iz predstave z notami in akordi.
Knjigi je priloženo še papirnato namizno lutkovno gledališče za igranje doma in kot pomoč mentorjem in mladim igralcem pri vajah.
V uvodu pa knjiga prinaša tudi koristna navodila za uprizoritev navedenih dramskih besedil, strokovne nasvete o igranih predstavah, lutkah, jeziku na odru in glasbeni opremi v otroških predstavah.
Knjige se bodo razveselili tako mentorji dramskih krožkov na osnovnih šolah, ki bodo poleg kakovostnih dramskih besedil dobili veliko koristnih napotkov za delo z mladimi igralci, kot tudi vzgojitelji v vrtcih, saj je pričujoče delo dobro izhodišče za gibne, pevske in govorne ustvarjalne dejavnosti v vrtcu. Knjiga pa bo zelo koristen priročnik tudi za starše, ki lahko skupaj z otroki ustvarijo papirnato gledališče in zaigrajo eno od igric.

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.