E-novice

Knjige

Razvrsti po: datumu objave abecedi

Kar mi leži na duši »

Marcela Serrano »

Kar mi leži na duši je zgodba o deželi in zgodba o ženski. Dežela je Chiapas, najjužneje ležeča zvezna država v Mehiki, ženska je Camila, Čilenka ranjene duše, ki se poda v Mehiko iskat pot iz svoje bolečine. Skozi njeno dojemanje in njeno osebno zgodbo je predstavljen družbenopolitični položaj Chiapasa in posredno vse Latinske Amerike.

več »

Evangelij po Satanu »

Patrick Graham

Leto 2006, Hattiesburg, država Maine v ZDA. Rachel, pomočnica okrožnega šerifa, raziskuje izginotje štirih mladih natakaric. Potem izgine tudi ona. Agentka FBI Marie Parks, specializirana za lov na »križarske morilce«, se odpravi po Rachelini sledi. Njeno zmaličeno truplo in trupla štirih izginulih natakaric najde v kripti porušene stare cerkve, pribita na križe. Morilec je bil menih, ki je nosil Satanova znamenja.

več »

Deška leta »

Prizori iz podeželskega življenja

J. M. Coetzee »

Mali John odrašča in se vse bolj zaveda, da je drugačen od drugih, kaj drugačen – on je nenormalen. In sramotno nenormalna je tudi njegova družina: oče ga ne pretepa, mati vozi kolo, vsak dan nosijo čevlje in nihče ne hodi v cerkev. Življenje naplavlja vse več spoznanj, nerešenih vprašanj in dilem in celo tisto vsakdanje se kaže v novi luči.
Bralec svet motri skozi oči fanta, ki išče svoje mesto v družini in družbi in se sooča s problemi identitete.

več »

Dej mi ta keš »

Iva Pekárková »

New York na prelomu osemdesetih in devetdesetih let 20. stoletja. Jindřiška, alias Gin, kot jo kličejo njeni znanci in prijatelji, je ilegalna imigrantka iz Češkoslovaške, ki si vsakdanji kruh služi kot taksistka. Čeprav večinoma vozi ponoči, je ni strah; zdi se, da jo naivnost pred zunanjim svetom celo varuje. A kruta realnost slednjič vdre tudi v Jindřiškin mehurček ...
Iva Pekárková duhovito in nadvse sočno razgrne pred bralca podroben zemljevid newyorških ulic.

več »

Ahilova smrt »

Boris Akunin »

Mladi kolegijski prisednik Erast Petrovič Fandorin se po več letih bivanja na Japonskem vrne v Moskvo. S svojim zvestim pomočnikom Maso se po naključju nastani v istem hotelu kot njegov stari znanec general Soboljev. Vendar mu srečanje s Soboljevom ni usojeno: naslednje jutro izve, da je general ponoči umrl. Smrt je sumljiva že zato, ker je bil t. i. Beli general, narodni junak iz rusko-turške vojne, star komaj 40 let in na vrhuncu svojih moči.

več »

25. ura »

David Benioff »

Monty Brogan se mora v 24 urah zglasiti v zveznem zaporu Otisville, na prestajanje sedemletne zaporne kazni zaradi preprodajanja drog. Čednemu sedemindvajsetletniku, ki je kot otrok sanjal, da bo postal gasilec, tako ostane ena sama noč: preživeti jo kani s prijateljema Jakobom, sramežljivim gimnazijskim učiteljem angleščine, in Slatteryjem, borznikom z Wall Streeta.

več »

Val »

Todd Strasser »

Avtorja je k pisanju kratkega romana Val (1981) spodbudil resnični dogodek leta 1967 na srednji šoli Cubberley High v kalifornijskem mestu Palo Alto. Profesor zgodovine Ron Jones je v svojem prvem letu poučevanja na šoli med udeleženci učnih ur zgodovine izpeljal na prvi pogled nedolžen poskus, da bi ponazoril logiko in način delovanja totalitarističnih družbenih sistemov.

več »

V deželi mož »

Hisham Matar »

Kulisa romana V deželi mož (2006) je libijsko politično stanje sedemdesetih, z odra pa ga spremlja devetletni Sulejman. Ko poskuša razumeti nenavadno vedenje svojih staršev, spoznava le polresnice: kako to, da je videl očeta, medtem ko naj bi bil ta službeno odsoten, kakšno »zdravilo« jemlje mama, da se po njem čudno vede in razkriva svojo zgodbo o prisilnem zakonu, in zakaj sežiga očetove knjige?

več »

Nacionalsocializem »

Hans-Ulrich Thamer »

Obdobje nacionalsocializma ni le dvanajstletno obdobje nacionalsocialistične vladavine – od januarja 1933 do maja 1945; k njemu spadajo tudi leta pred tem pa tudi povojna leta: dvanajst let nacionalsocialistične vladavine, ki ni temeljila le na nasilju, ampak tudi na veliki pripravljenosti Nemcev na sodelovanje, je namreč dajalo pečat politiki in družbi v Nemčiji tudi v naslednjih letih.

več »

Mož, ki je bral Disneyjeve stripe »

Sergej Verč »

Mož, ki je bral Disneyjeve stripe je večplastno grajena napeta kriminalka, ki se dogaja šest let pred iztekom prejšnjega tisočletja.
Škandalozni bankrot najuglednejšega podjetja Slovencev v Italiji sproži vrsto verižnih reakcij, v katere so vpletene tako varnostno-obveščevalne službe kot posamezniki.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.