E-novice

Avtor

Eka Vogelnik

slovenska ilustratorka, pisateljica, scenaristka, režiserka, scenografka in kostumografka, 1946

Eka Vogelnik, rojena v Ljubljani, je diplomirana arhitektka in akademska slikarka, ki se ves čas suka med obema področjema in ju radovedno širi in bogati. Začela je z ilustracijami za otroke, potem je precej slučajno pristala v gledališču kot scenografka in kostumografka in končno vse skupaj povezala v režiji otroških lutkovnih predstav in TV oddaj. Pri tem se še vedno, kot pravi sama, uči pisati scenarije in dramska besedila, animirati ilustracije, izdelovati lutke itd.
Vsa svoja spoznanja pa ves čas izmenjuje kot pedagoginja z osnovnošolci, dijaki in študenti. Pri tej menjavi pa še danes ne ve, ali več da ali dobi.

Knjige

na vrh strani

Odrske pripovedke »

Kdo je napravil Vidku srajčico, O deklici, ki je prehitro rasla, O miški, ki si je trebušček raztrgala

Eka Vogelnik »

Odrske pripovedke so izčrpen priročnik za lutkovno ali igralsko uprizoritev treh pravljic, ki jih je Eka Vogelnik priredila v dramska besedila.
V knjigi so zbrane Levstikova pravljica Kdo je napravil Vidku srajčico, sodobna pravljica Marije Vogelnik O deklici, ki je prehitro rasla ter koroška ljudska pripovedka O miški, ki si je trebušček raztrgala. Predstavljene so najprej s celotnim besedilom pravljice, sledijo kratki ilustrirani prizori iz zgodbe in dramsko besedilo, na koncu pa še nabor pesmi iz predstave z notami in akordi.
Knjigi je priloženo še papirnato namizno lutkovno gledališče za igranje doma in kot pomoč mentorjem in mladim igralcem pri vajah.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.