E-novice

Avtor

Michal Viewegh

češki pisatelj, 1962

Michal Viewegh je velika zvezda na češkem literarnem nebu. Bralsko občudovanje in kritiško naklonjenost si je pridobil z romanom Čudoviti pasji časi (1992, slov. prevod 2003), humorno družinsko kroniko iz obdobja pred padcem komunizma. Doslej je izdal dvaindvajset knjig, skoraj vsako leto po eno. Piše tudi kratke zgodbe, psihološke novele, literarne parodije in knjige za otroke. Po njegovih delih je bilo posnetih šest filmov.
Je berljiv, humoren, duhovit, ironičen, zna se ponorčevati tudi iz samega sebe in je odkritosrčen – najbrž je prav zato najpopularnejši sodobni češki avtor. Zadnja leta se ne more znebiti nalepke, da je komercialen – njegove knjige dosegajo naklade več kot petdeset tisoč izvodov in so prevedene v enaindvajset jezikov. Vendar z nekaterimi deli vsekakor presega to oznako.

viewegh.cz

Knjige

na vrh strani

Zgodbe o ljubezni in seksu »

Michal Viewegh »

Vieweghov pisateljski kredo je: Ne dolgočasi! In za zgodbe, uvrščene v izbor kratkih zgodb Zgodbe o ljubezni in seksu, to nedvomno velja. Viewegh je prvovrstni mojster te kratke forme. Tudi v tej knjigi so stalnica, rdeča nit zgodb družinski in ljubezenski odnosi. Kot pričata že naslova knjig, iz katerih so zgodbe izbrane, so zakon, seks, ljubezen avtorjeve pomembne teme in skozi čas doživljajo svoj razvoj, tako kot se razvija in dozoreva tudi avtorjev alter ego Oskar (tudi glavni protagonist Čudovitih pasjih časov).

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.