E-novice

Avtor

Miroslav Radman

francosko-hrvaški biolog, molekularni genetik, 1944

Miroslav Radman je eden vodilnih strokovnjakov na področju molekularne biologije in raziskovalcev mehanizmov popravljanja DNK. Diplomiral je na naravoslovno-matematični fakulteti v Zagrebu, doktoriral na univerzi v Bruslju, podoktorski študij pa je nadaljeval v Franciji in ZDA.
Je profesor celične biologije na medicinski fakulteti Univerze René-Descartes v Parizu, med drugim je član Francoske akademije znanosti, dobitnik nagrade Inserm (2003) za medicinske raziskave in še dvanajstih nagrad za znanost, med njimi evropsko nagrado FEMS Andréja Lwoffa (2011) za izjemne prispevke v mikrobiologiji, predava po vsem svetu in objavlja v najpomembnejših mednarodnih znanstvenih revijah; vodi tudi mednarodni inštitut za biologijo v Splitu.
Knjigo Onkraj naših bioloških meja (Au-delà de nos limites biologiques, 2011) je napisal v sodelovanju s francoskim novinarjem in pisateljem Danielom Cartonom.

www.miroslavradman.com

Knjige

na vrh strani

Onkraj naših bioloških meja »

Miroslav Radman »

Sanje ali nočna mora? Že dve stoletji naša pričakovana življenjska doba naraste vsako leto za tri mesece. V bližnji prihodnosti, prej kot si mislimo, bomo lahko živeli petdeset, sto let dlje.
Skupina francoskih raziskovalcev je brez velikih besed odkrivala skrivnosti dolgoživosti. Njen vodja Miroslav Radman nam tu prvič razkriva zgodbo tega odkritja, ki bo zrevolucioniralo človeštvo in mu prineslo upanje, da bomo končno premagali raka.

več »