Avtor

Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann

nemški pisatelj, 1975

Daniel Kehlmann se je rodil v Münchnu, od leta 1981 pa živi na Dunaju. Študiral je filozofijo in primerjalno književnost. S svojim četrtim romanom Jaz in Kaminski (2003) se je povzpel na vrh avstrijskih in nemških najbolje prodajanih knjig in postal ljubljenec kritike. Leta 2005 je prejel Kandidovo nagrado mesta Minden, bil med favoriti za novoustanovljeno Nagrado za književnost v nemškem prostoru in bil sprejet v Akademijo znanosti in književnosti v Mainzu.

Knjige

na vrh strani

Jaz in Kaminski »

Daniel Kehlmann »

Sebastian Zöllner je nečimrn mali povzpetnik iz kulturniške scene, mrhovinarski novinar, ki bi rad napisal biografijo nekdaj slavnega slikarja Kaminskega, ki zdaj živi v hribovski osami. Poniglavec se ne ustavlja pred pravili bontona, vsiljivo se povabi v družbo slikarjeve družine, obenem pa izid biografije tempira v nedoločni prihodnji čas, ko bo slikar umrl.

več »

Izmera sveta »

Daniel Kehlmann »

Pred nami je pustolovski roman o potovanjih po divjini in znanosti, roman o tolažbi vsakovrstnih izmer kot dejanj uma/razuma. Postavljen je v zlato dobo nemštva, v čas, ko je to bil »narod pesnikov in velikih umov«, ko je nemški duh prestavljal gore evropskih tokov, čas romantike, nemške klasične filozofije, Kantov, Heglov, Goethejev čas.

več »