E-novice

i-Modrijan / mozaWeb

 

Platforma mozaWeb omogoča dostop do Modrijanovih interaktivnih učbenikov prek spleta tudi zunaj mozaBooka. Učenci in drugi uporabniki si s kodo, natisnjeno na notranji strani ovitka delovnega zvezka za posamezni predmet, pridobijo dostop do interaktivnega učbenika. Cena delovnih zvezkov z oznako i-Modrijan ostaja nespremenjena, kar pomeni, da je interaktivni učbenik za uporabnike Modrijanovih delovnih zvezkov brezplačen.

 

Interaktivni učbeniki se od tiskanih razlikujejo po tem, da imajo na robovih strani ikone. To so 3D-modeli, videofilmi, zvočni zapisi, fotografije in naloge, ki smo jih vstavili uredniki in jih še vedno dopolnjujemo. Odprejo se s klikom ali dotikom. Učenci lahko interaktivni učbenik berejo, listajo, ne morejo pa ga spreminjati ali dopolnjevati.

 

Učenci in drugi imetniki kode imajo do interaktivnih gradiv na mozaWebu stalen dostop razen v dopoldanskem času, ko so pri pouku – torej od 8. do 12. ure, medtem ko ima učitelj s programsko opremo mozaBook neomejen dostop.

mozaWeb Premium pa omogoča stalen dostop do interaktivnih gradiv tudi učencem. Če imajo učenci sklenjeno naročniško razmerje mozaWeb Premium, lahko učitelj v razredu, opremljenim z računalniki ali tablicami za vse, organizira delo v skupinah. V taki spletni učilnici lahko neposredno na naprave učencev pošlje strani iz knjig, domače naloge, videoposnetke ali interaktivne teste, na svojem računalniku pa pregleduje delo učencev. Povezava med učiteljevim računalnikom in tabličnimi računalniki učencev poteka prek spleta.

 

Navidezna resničnost. Učenci lahko 3D-modele, ki vključujejo funkcijo »sprehod«, raziskujejo tudi virtualno. Potrebujejo pametni telefon, nanj priključijo preprosta VR-očala, in že se znajdejo sredi antičnih Aten, Shakespearjevega gledališča ali na površju Lune.

 
 

Kaj omogoča naročniško razmerje mozaWeb Premium?

neomejeno odpiranje skoraj 100 orodij in iger. Nastavljeni pogledi orodij in ureditve eksperimentov se lahko shranijo;

neomejeno predvajanje več kot 1000 3D-modelov, več sto videoposnetkov in vseh elementov medijske zbirke;

• pojasnjevalne napise in zvočne posnetke 3D-modelov ter videoposnetkov v slovenščini in drugih jezikih;

• reševanje dodeljenih domačih nalog;

• odpiranje zvezkov, ki jih v programu mozaBook ustvari učitelj ali drug uporabnik in jih preda v skupno rabo;

• povezovanje z učiteljevim mozaBookom v razredu;

• lasten mozaWebov račun in prostor za shranjevanje, ki je dosegljiv tudi prek programa mozaBook;

• odpiranje predstavitvenih knjig in digitalnih učbenikov, listanje, povečevanje delov strani, predvajanje vgrajenih interaktivnih vsebin;

• brezplačni prenos programa mozaBook in 30-dnevno preizkušanje z vsemi njegovimi funkcijami;

• dostop do vseh 3D-modelov, videoposnetkov in vseh elementov medijske zbirke omogoča tudi mozaBook Student.

 

Aktivacija kode

Tehnična podpora
Goran Čurčič

Informacije
i-modrijan

Več o izobraževalnih programih mozaBook in mozaWeb
www.mozaweb.com

Za predstavitev na vaši šoli nas kontaktirajte
i-modrijan@modrijan.si
01 236 46 00

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.