E-novice

i-Modrijan / mozaBook

 

mozaBook je programska oprema za izobraževanje, posebej prilagojena učiteljevemu delu v razredu z interaktivno tablo. Njena knjižnica ali medijska zbirka vsebuje več kot 1000 interaktivnih 3D-modelov, več kot 600 videoposnetkov, 800 zvočnih zapisov in 5000 fotografij. Te vsebine so razvrščene po predmetih in stopnjah izobraževanja. Knjižnico sproti dopolnjujemo.

 

S to opremo lahko predvajate Modrijanove interaktivne učbenike (i-učbenike), ki se od tiskanih razlikujejo po tem, da so digitalizirani in obogateni z različnimi interaktivnimi vsebinami. Za delo z interaktivnimi Modrijanovimi učbeniki je treba pridobiti aktivacijsko kodo, ki je v šolskem letu 2016/17 za učitelje brezplačna.

Med orodji, ki jih ponuja mozaBook, je koristno zlasti orodje za pripravo nalog. Učitelju je na voljo 15 različnih tipov nalog za delo pri pouku ali posredovanje učencem za reševanje doma, če imajo dostop do programa mozaWeb Premium.

 

Program učitelju omogoča tudi poučevanje v spletni učilnici, kamor povabi učence ali dijake, če imajo dostop do paketa mozaWeb Premium. V pouk so lahko vključeni s tabličnimi računalniki. Z brezžično omrežno povezavo med računalniki lahko učitelj sproti preverja, kateri učenci so se vključili v delo. Učencem neposredno na njihove naprave pošlje strani iz knjige, domače naloge, videoposnetke, interaktivne teste. Na svojem računalniku lahko preverja, ali učenci rešujejo zastavljene naloge in kako uspešni so pri reševanju.

 

Program mozaBook vsebuje tudi približno sto tematskih orodij in iger – od globusa, fizikalnih »laboratorijev«, interaktivnega periodnega sistema in zbirke molekul do klaviature in predstavitve najrazličnejših glasbil.

 

Prednost rabe mozaBooka je, da lahko z njim učitelj nadgrajuje Modrijanove interaktivne učbenike ali si izdela lastni »učbenik« v posebnem zvezku. Tako lahko učne priprave prerastejo v izvirni elektronski učbenik za poučevanje. Učna gradiva in publikacije lahko nadgradi tudi s 3D-animacijami, videoposnetki, zvočnimi posnetki in slikami iz mozaBookove knjižnice, s spleta ali iz lastnih virov na svojem računalniku. S klikom na ikono na robu strani i-učbenika ali zvezka jih odpre in prikaže učencem. Tako ustvarjena gradiva lahko deli z drugimi učitelji.

Programska oprema mozaBook podpira delo na različnih zaslonih na dotik. Ker se upravljalna površina prilagaja velikosti zaslona, se lahko uporablja tako na interaktivni tabli kot na notesniku, tablici ali telefonu.

 

Učitelj, ki uporablja mozaBook, lahko interaktivni učbenik skupaj s svojimi gradivi naloži na svoj računalnik ali zunanjo enoto. Tako mu pri pouku ni treba biti v skrbeh zaradi spletne povezave.

 

Izbirate lahko med naslednjimi različicami programa mozaBook:

1. za uporabo na interaktivnih tablah pri pouku (mozaBook Classroom).

2. za uporabo v šoli za 10 učiteljev (paket mozaBook Classroom)

3. za posameznike (mozaBook Personal)

4. za učence, dijake in študente (mozaBook Student in paket mozaBook Student)

 

Aktivacija kode

Tehnična podpora
Goran Čurčič

Informacije
i-modrijan

Več o izobraževalnih programih mozaBook in mozaWeb
www.mozaweb.com

Za predstavitev na vaši šoli nas kontaktirajte
i-modrijan@modrijan.si
01 236 46 00

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.