Knjiga

Angelci padajo gor

Rudi Podržaj»

naslovnica: Davor Grgičević

format: 135 × 190

strani: 280

vezava: trda

izid: 2006

ISBN: 978-961-241-158-9

Napeta pripoved o skromnem in poštenem Slovencu, ki je prepričan, da ga imajo ljudje za naivneža, in za to krivi svoje ime ter širok razmik med očmi. Vse dokler se po naključju ne zaplete v sumljive posle svojega sodelavca in se odloči, da bo tudi sam postal otrok sveta. Z veliko žlico zajema dobrine, ki jih ponuja potrošništvo, a kaj ko se lahko posli tudi zalomijo – na vesti ima smrt sočloveka ...
Pronicljiva analiza posttranzicijske družbe, v kateri ljudje sicer še vedno vse počnejo tako, kakor jim to veli izročilo, čeprav nekateri posamezniki nimajo nikakršnih težav s sprejemanjem novodobne miselnosti. Detajlni opis stanja v (urbaniziranem) podeželskem okolju, kjer je patriarhat bržkone edino, kar se je ohranilo od tradicionalnih vrednot. Knjiga s srečnim, a odprtim koncem.

Izdajo je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo RS.

Poglejte tudi

na vrh strani

Simonove priče »

Rudi Podržaj »

Mozaični roman se z dvanajstimi zgodbami vrti okoli problematičnega najstnika Simona, nesramnega, zvitega, potuhnjenega, izkoriščevalskega mulca iz dobro situirane družine. Troublemakerja torej in meščanskega razvajenca, a se izkaže, da tudi njegove kmečke korenine po materini strani niso zanemarljive. Bralec iz zgodbe v zgodbo vse globlje prenika v Simonov lik in okolje, iz katerega izhaja, čeprav o njem nikoli ničesar ne izve iz »prve roke«. Njegova podoba se kot kakšna sestavljanka gradi iz pripovedi ljudi, ki v njegovem življenju igrajo pomembno vlogo.

več »